Dier van de week Nala

Soms zien we in het asiel verrassende ontwikkelingen. Dier van de week Nala (2) is daar een voorbeeld van.

Nala was niet blij met het asiel. Ze gaf ons regelmatig het boze oog, oren in straaljagerstand, blazend en af en toe meppend. We zagen al snel dat Nala gewoon bang was en gingen met haar aan de slag. Met lekkernijtjes leerden we haar dat handen leuke dingen komen brengen. Daarna gingen we haar langzaam en voorzichtig aaien. Door te spelen met een hengeltje of laserlampje werd ze afgeleid en vergat ze even bang te zijn.

Toen, op een dag, ging Nala’s knop om. Ze kwam ons begroeten, gaf kopjes en liet zich aaien. Ze is nog steeds pittig maar ook vreselijk lief. Dat ze geen poes voor beginners of kinderen is, mag duidelijk zijn. Na adoptie kan ze een terugval hebben, waardoor ze langere tijd moet wennen. Een ervaren baasje, dat Nala’s lichaamstaal kan lezen, kan haar helpen zich verder te ontwikkelen.

Voor meer foto’s en filmpjes van het Dier van de week Nala, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/nala-2200197/

Indien u meer informatie over Dier van de week Nala wilt ontvangen, neem dan contact op met een van de medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, wordt u gevraagd om eerst een afspraak te maken.

U kunt bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

Dierenambulance Helmond is dringend op zoek naar opvanggezinnen voor binnenkomende kittens en zwangere poezen. Het opvangen van moederloze kittens is leuk maar ook intensief. Om de drie uur moeten de kleintjes een fles en gemasseerd worden om te plassen en te poepen. Maar dat geeft veel voldoening. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn? U kunt zich ook opgeven voor de opvang van zwangere of pas bevallen poezen met kittens. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, voer, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dierenambulance, tel.nr.: 0492-513971.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.