Dier van de week: Navas

Twee grote liefdes heeft Navas (3): schootkleven en eten. Van zijn lichtverteerbare brokjes en wat natvoer eet hij gedurende de dag kleine hapjes. Maar zodra er in de keuken wat ritselt of de koelkast opengaat, is meneer aanwezig. ‘Achtergelaten’ eten ruimt hij netjes op. Je kunt het hem niet kwalijk nemen: Navas heeft duidelijk honger geleden en dan eet je wat je pakken kan. Nu hij verzekerd is van voedsel, zal dit gedrag wel slijten.

Navas lag wat in de kreukels toen hij binnenkwam: mager, met niesziekte en een gehavend gebit. Het gewicht is weer prima; de tandjes zijn verzorgd en de niesziekte heeft hij in onze ziekenboeg kunnen uitzieken. Hij heeft er een tranend oog en een snuivende ademhaling aan overgehouden, vooral als hij iets lekkers ruikt of energiek speelt.

Naar buiten hoeft Navas niet meer. Het liefste ligt hij op schoot, omhelst je en geeft kopjes aan je kin. Zorg dat een kopje koffie klaarstaat, want voorlopig blijft Navas wel zitten. 4½ kilo aanhankelijkheid!

(Tekst: Dierenambulance Helmond)

Het kittenseizoen is nog steeds in volle gang. Wij zoeken nog gastgezinnen voor zwangere poezen, moederpoezen met kinderen en moederloze kittens. Wil jij als gastgezin zorgen voor een kans op een goede doorstart voor dieren in nood? Mail ons!

Informatie dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Ben je op zoek naar een ander dier, kijk dan op Dierenambulance Helmond.

Je bent meer dan welkom! Om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, word je gevraagd om wel eerst een afspraak te maken. Stichting Dierenasiel & Dierenambulance Helmond e.o is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00u tot 16.00u en op zaterdag van 12.00u tot 15.00u.

Je kunt bellen tijdens onze openingstijden met: 0492-513971. De dierenambulance is voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar op dit nummer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *