Dier van de week: Scout

Wekelijks stelt de Dierenambulance Helmond op ons platform een Dier van de Week voor. Een poes of hond die dringend op zoek is naar een nieuw thuis en een liefdevol baasje. Deze week is het de beurt aan knuffelkat Scout.

Regelmatig plaatsen we vangkooien om populaties wilde katten te vangen voor castratie. Deze keer was er een bijvangst in de vorm van Scout (3). Wild was hij niet, want we moeten de eerste wilde kat nog tegenkomen die gaat rollebollen en kopjes geven.

Scout dus, die als kitten bij mensen opgegroeid moet zijn, maar daarna in het straatleven belandde. Net binnen zat hij een beetje beteuterd de talrijke krassen op zijn snoet te tellen. Hij stond duidelijk niet bovenaan de pikorde. Alsof je een vijfjarig jochie laat boksen tegen Rico Verhoeven.

Scout ontwikkelde zich bij ons razendsnel tot een knuffelkont. Hij ploft meteen op schoot en nestelt zich in armen, als een stevige, harige baby. Dat is het leven waarvoor hij gemaakt is!

Hoewel hij eruit ziet als een stoere bink, heeft hij een klein hartje. In een nieuw huis kan hij het beste op een aparte kamer beginnen om lekker rustig te wennen. Hij eet ietsje duurder speciaalvoer tegen blaasgruis, maar dat is Scout echt wel waard!

Informatie Dierenambulance
Wil je meer informatie over Scout, mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971. Kijk op de website van Dierenambulance Helmond voor meer info.

Je bent meer dan welkom om een kijkje te komen nemen. Maak wel eerst even een afspraak. Stichting Dierenasiel & Dierenambulance Helmond e.o. is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. En op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. Je kunt bellen tijdens de openingstijden op: 0492-513971. De dierenambulance is voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar op ditzelfde nummer.

[Bron en foto: Dierenambulance Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *