Dier van de Week Tipo

Dier van de Week Tipo (1) is een zachtaardig kereltje. Daar waar zus Duna het liefste speelt, wil Tipo vooral knuffelen en op schoot liggen. Pas als hij voldoende geaaid is, krijgt hij interesse in speelgoed. Vooral speeltjes met veertjes vindt hij enig. Hij gaat dan helemaal los. Naar buiten hoeft hij niet, hij vermaakt zich prima binnen.

Tipo heeft helaas gevoelige darmen. Op dit moment gaat het best aardig met speciaal lichtverteerbaar dieetvoer, al blijft zijn ontlasting zacht.

Hij is opgegroeid met zus Duna, maar reageert gestrest op de katten in de aangrenzende verblijven. Bij elke nieuwe kat is Tipo een paar dagen van slag. Hij kan daarom beter het enige dier des huizes worden, dan heeft hij die stress niet. Duna en Tipo zijn inmiddels op elkaar uitgekeken en mogen apart geadopteerd worden. Tipo zal genoeg hebben aan het gezelschap van zijn baasje. Hij is een uitermate vriendelijke kat.

Voor meer foto’s van het Dier van de week Tipo, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/tipo-2101969/

Indien u meer informatie over Dier van de week Tipo wilt ontvangen, neem dan contact op met een van de medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, wordt u gevraagd om eerst een afspraak te maken.

U kunt bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

Hoewel het al november is, komen er nog steeds piepkleine kittentjes binnen. Deze zijn te klein om in het asiel te blijven. We kunnen dan ook nog steeds gastgezinnen gebruiken!  Het opvangen van moederloze kittens is leuk maar ook intensief. Om de drie uur moeten de kleintjes een fles en gemasseerd worden om te plassen en te poepen. Maar dat geeft veel voldoening. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn? U kunt zich ook opgeven voor de opvang van zwangere of pas bevallen poezen met kittens. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, voer, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dierenambulance, tel.nr.: 0492-513971.

Wanneer u meer wilt weten hoe u de dieren op andere manieren kunt helpen, kijk op: https://ditishelmond.nl/noodoproep-st-dierenambulance-dierenasiel-helmond-e-o/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *