Dier van de week zusjes

Het begint eentonig te worden, maar deze week was Tjeu geselecteerd als dier van de week en Tjeu is geadopteerd. Dit is natuurlijk weer geweldig voor Tjeu. Omdat we zo gauw geen andere kat hebben als dier van de week, is het dier van de week zusjes.

Deze week extra aandacht voor vijf zusjes. Ze zijn wat lastig te plaatsen, omdat ze wat schuw zijn. Het zijn RezaMaëBregjeLotteYindi. Ze hoeven niet samen te worden geplaatst. Om meer foto’s en informatie te zien van de zusjes, klik op de naam.

Dier van de week zusjes zijn 8 juni geboren. De vijf meisjes zijn een beetje laat in contact gekomen met mensen en zijn er dus een beetje bang voor. Ze hebben de neiging om weg te lopen als je op ze af loopt en zijn bang voor je handen. Toch valt er nog best wat van te maken! De jongedames zijn nieuwsgierig, speels, en met behulp van speeltjes en lekkere hapjes zullen ze nog grote stappen kunnen zetten. Met geduld en wat oefening kunt u heel veel bereiken. Enige ervaring is gewenst. Niet geschikt voor bij jonge kinderen.

Yindi is niet te verwarren met haar zusjes: zij is het enige schildpadje. Een vacht met de kleur van een brownie met een caramelswirl, cappucinokleurige teentjes aan haar linkervoorpootje en oogjes die erbij passen. Yindi is qua uiterlijk het buitenbeentje van de zusjes. Ze gaat ook meer haar eigen gang. Natuurlijk is het knus en warm om met je zusje(s) een mand te delen, maar soms wil een poes even alleen op de vensterbank zitten.

Yindi was ook de eerste van de zusjes die contact maakte met mensen, zich liet aaien en zowaar begon te spinnen. Dat lukt het beste als ze in een mandje ligt te soezen: voordat ze goed en wel doorheeft dat een mens haar aait, biedt ze al haar kinnetje aan. Toch wel fijn, dat gekriebel! Op haar afstappen en haar willen oppakken leidt alleen tot een browniekleurige flits die wegrent. Gelukkig houdt ze wel van jachtspelletjes met de hengel en van jagen zelf, zeker als de buit een lekker krokant kevertje is.

Het zal wat inspanning kosten om Yindi over haar mensentwijfels heen te krijgen, maar geduld, leuke spelletjes en af en toe wat lekkers zullen daar zeker bij helpen.

We hebben nog genoeg andere katten en kittens die ook nog graag een warm nestje zoeken bij een lief baasje.

En ook heel belangrijk alle katten en kittens zijn ontvlooid en ontwormd.

Maak dus snel een afspraak voor het Dier van de Week zusjes aan de Grasbeemd 17 in Helmond. De gegevens van het dierenasiel staan hieronder met de openingstijden.

Kijk snel op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/kittens/

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971 

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond.

Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *