Dier van de Week zwart-witte katten

Waar denkt u aan bij de combinatie zwart-wit? Yin en Yang? Pinguïns? Frank Boeijen? Drop? Of een schaakspel? Wij denken vooral aan zwart-witte katten. Héél véél zwart-witte katten. Daarom is deze week het dier van de Week zwart-witte katten.

Op dit moment is ruim 70% van de kattenpopulatie in ons asiel zwart-wit. En we vermoeden dat het percentage alleen nog gaat stijgen. Een rood of een cypers-grijs katje springt er nu eenmaal uit in die zee van zwart-wit en wordt eerder geadopteerd. En zo stijgt het percentage zwart-witjes door.

Toch hebben ze zo hun verschillen. Airone heeft bijvoorbeeld een elegante witte lange handschoen. Pim heeft als basiskleur wit, met zwarte vlekjes. En Pepper heeft een elegante krijtstreep over zijn snoet. Toegegeven, sommige katten lijken wel heel erg op elkaar, maar gelukkig is er dan toch een andere oogkleur of grotere oren waardoor we ze uit elkaar kunnen houden.

De karakters verschillen ook: van gelukzalige knuffelaars tot actieve speelbeesten. Komt u kennismaken?

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, wordt u gevraagd om eerst een afspraak te maken.

U kunt bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

Dierenambulance Helmond is dringend op zoek naar opvanggezinnen voor binnenkomende kittens en zwangere poezen. Het opvangen van moederloze kittens is leuk maar ook intensief. Om de drie uur moeten de kleintjes een fles en gemasseerd worden om te plassen en te poepen. Maar dat geeft veel voldoening. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn? U kunt zich ook opgeven voor de opvang van zwangere of pas bevallen poezen met kittens. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, voer, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dierenambulance, tel.nr.: 0492-513971.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.