Het is opvallend dat op de website van de Dierenambulance veel dieren – die in het asiel zitten – op de lijst geadopteerd of gereserveerd staan. Om te achterhalen hoe dat komt sprak Dit is onze Wijk met de bedrijfsleider van de Dierenambulance, Twan Spierings.

Hij vertelt dat de katten die in het dierenasiel zitten voornamelijk afstandskatten zijn. De eigenaar is overleden of door gezondheidsklachten niet meer in staat om voor de kat te zorgen. Het gebied van de Dierenambulance is groter geworden en daardoor komen er meer dieren binnen, maar desondanks zijn maar 7 van de 15 kooien bezet.

Er zijn mensen, die vanwege de coronacrisis thuis zitten en geen vakantieplannen hebben. Als gevolg daarvan is er voldoende tijd om aandacht aan een kat te besteden en aan elkaar te wennen. Ze liepen al langer rond met de gedachte een dier in huis te nemen, maar door gebrek aan tijd is dit uitgesteld. Natuurlijk werd er goed doorgevraagd door de medewerkers van het dierenasiel over de motieven van de mensen. Dit om te voorkomen dat na afloop van de coronacrisis het asiel weer vol loopt met dieren die worden teruggebracht.

Ook de ‘langzitters’ zijn geadopteerd. Sommige van deze dieren hadden kleine gezondheidsprobleempjes, maar er waren er ook met gedragsproblemen. De gedragsproblemen bestonden meestal uit schuw en/of angstig gedrag. Voor deze dieren is het belangrijk dat de nieuwe baasjes de tijd nemen om de katten aan hen en aan de omgeving te laten wennen. Hierbij is geduld heel belangrijk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *