Diersporenwandeling in het Goor

Op zondag 7 november om 14:00 uur houdt het IVN een diersporenwandeling wandeling in Het Goor. Het verzamelpunt is voor de ingang van tuincentrum Coppelmans in Mierlo-Hout. Verzamelpunt: Akkerweg 70, 5706 LL Helmond

Het wordt een gevarieerde wandeling door het natuurgebied. Het is volop herfst met alle verschijnselen die daarbij horen; zoals paddenstoelen, herfstkleuren, bladval en geuren van vochtig blad. In het Goor gaat de natuurgids op zoek naar diersporen. Daarbij wordt vaak gedacht aan pootafdrukken (prenten). Maar er zijn veel meer sporen van dieren te vinden. Denk aan braakballen, keutels van vossen, haksporen van spechten, verlaten nesten, vraatsporen, wroetplekken van vogels en reeën, muizenholen, molshopen en wissels.
Verschillende van deze sporen zullen tijdens de wandeling zeker gevonden worden. De diersporenwandeling is ongeveer 3 km en duurt circa 2 uur. Deelname is gratis. Opgave vooraf niet nodig.
De wandeling is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Natuurgidsenopleiding

Wil je meer over natuur leren en dit ook met anderen delen? Meld je dan aan voor de Natuurgidsenopleiding die in januari start. Tijdens die opleiding verdiep je je in 60 lessen in allerlei aspecten van de natuur en word je opgeleid tot natuurgids bij het IVN.
Kijk voor meer informatie over IVN Helmond op de website of neem contact op met de cursuscoördinator marjonvwijk@hotmail.com of 06-42885075.

Nadere informatie bij coördinator natuurgidsen Anne Regts, 06-20491428 of anregts@gmail.com
Kijk voor meer informatie van IVN Helmond op: www.ivn.nl/helmond

Bron tekst en foto’s IVN Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *