Dieven rammen gevel van huis tijdens achtervolging

Op de Mierloseweg in Helmond is afgelopen nacht een enorme ravage ontstaan nadat inbrekers met hun auto een gevel van een huis ramden. Dat gebeurde na een achtervolging door de politie. De auto raakte een hoek van de gevel van een woning. Bakstenen werden uit de muur gereden en een raam sneuvelde. De politie heeft de twee inzittenden van de vluchtauto aangehouden.

De vluchtauto werd op een andere plek in Helmond gespot door de politie. De inbrekers reden tegen een politieauto aan en gingen ervandoor. Op de Mierloseweg verloor de chauffeur de macht over het stuur en reed tegen de woning aan. Beide mannen bleven ongedeerd en zijn door de politie meegenomen.

Rotzooi op straat

Na het ongeval lag er overal rotzooi op straat: bakstenen van het vernielde huis, glas  en afgebroken onderdelen van de vluchtauto. Ook gestolen spullen uit de auto lagen op straat. Wat die spullen waren en waar ze vandaan komen is nog onduidelijk.

Bewoners zijn veilig

De bewoners van het getroffen huis waren op het moment van de aanrijding aan het slapen. Ze kwamen met de schrik vrij en niemand raakte gewond. Ze hoefden hun huis niet te verlaten. Experts bekijken hoe de woning voorlopig dichtgemaakt kan worden.

Foto’s: Harrie Grijseels
Harrie Fotografie

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *