De Bibliotheek Helmond-peel had op woensdag, de 25e januari, een gezellige kindermiddag georganiseerd met in de hoofdrol de kinderpopster Dirk Scheele.

Nu zal die naam u misschien niet veel zeggen, maar voor de kinderen is hij bijna een begrip. Dirk schrijft al meer dan 25 jaar kinderliedjes en ook kinderboeken. Hij is regelmatig te zien op de tv-zender Nickelodeon en te horen op de radiozender Hallo Kids Radio met de Dirk Scheele show. Hij heeft al veel cd’s, dvd’s, televisieseries en boeken gemaakt. Als je een middag te gast bent in zijn show weet je niet wat je overkomt. De show, de muziek en zijn werken met kinderen is een ware openbaring. Dirk is begonnen als muziektherapeut voor kinderen met een beperking en is momenteel de ambassadeur van de Stichting Opkikker.

De middag in de bibliotheek werd druk bezocht met kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Het eerste wat de kinderen opviel was de kat die lui op de geluidsbox lag te snorren. Er waren zeker tachtig kinderen die de aula van de bieb bezetten. Dirk begon met een kleine warming-up voor de armen en benen, want er zou nog veel gedanst en gezongen worden verzekerde hij. De kinderen maakten kennis met zijn vrienden uit de jungle en de boerderij van zijn grote vriend Japie het aapie. Er waren allerlei verschillende dieren: de koe, de kat, de olifant, de tijger en de bij. Ze waren er allemaal.

Met zijn gitaar en mondharmonica zette hij een show neer met in de hoofdrol, hoe kon het ook anders, de kinderen. Het was een aaneenschakeling van vrolijke liedjes en kleine dansjes. De kinderen vonden het prachtig en veel waren met rode wangen en oren mee aan het dansen en zingen. Het was eigenlijk een wonder dat er een uur lang kinderen op en neer hosten. Vooral toen Dirk zijn grote primeur bekend maakte aan de kinderen. Dirk, een man van boven de rivieren, had namelijk een nieuw carnavalsliedje gemaakt. Het liedje heette het kindercarnaval. Toen hij eenmaal begon met zingen en dansen duurde het niet lang of iedereen liep in een lange polonaise door de zaal.

Aan alle leuke momenten komt ook een eind. Toen de show bijna afgelopen was en Dirk iedereen nog een kleurplaat beloofde en een foto met handtekening, bleef hij nog ruim een halfuur bezig met de kinderen. Eerlijk is eerlijk, de kinderen hebben een topmiddag gehad….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Dirk Scheele.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *