De actie van motorclub Bikers Alliance, naar aanleiding van de mishandeling van een leerlinge van het Dr. Knippenberg College in Helmond, heeft nogal wat losgemaakt.  Ook Jule Frantzen, directeur van de school, heeft gereageerd op het incident.

Onlangs werd de Helmondse Maud, leerling op het Dr. Knippenberg College, door een medescholiere in elkaar geslagen. Een andere leerling filmde het incident en plaatste het filmpje op de social media. Door het incident, en het feit dat ze al langer wordt gepest op school, kwam Maud thuis te zitten. Reden voor Motorclub Bikers Alliance om in actie te komen. Leden van de club begeleiden haar maandag, dinsdag en woensdag van huis naar school en weer terug. Hiermee vragen ze aandacht voor alle slachtoffers van pesten en mishandelingen op school.

‘Onacceptabel’

Directeur Jule Frantzen van het Dr. Knippenberg College betreurt het incident ten zeerste. “Veiligheid op school is een belangrijk onderwerp van gesprek. Wij willen dat onze leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een veilig leef- en leerklimaat. Leerlingen moeten leren om respectvol met elkaar om te gaan. Je gaat met elkaar in gesprek als het in de omgang even niet lukt. Ook dat hoort bij leren. Dat dit incident plaatsvond vinden wij verschrikkelijk en wij betreuren dat ten zeerste. Iedereen begrijpt dat wat is voorgevallen ook voor ons onacceptabel is. We nemen dan ook passende maatregelen en zijn nog in overleg met betrokkenen en de politie om deze zaak op een passende wijze af te kunnen ronden.”

[Foto: Hans Choufoer]

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 12 reacties

 1. Karel Teunissen Reply

  Elke school zegt altijd er alles aan te doen om pesten te voorkomen, heeft speciale programma’s hiervoor, vertrouwenspersonen…. Maar als puntje bij paaltje komt gebeurt er… HELEMAAL NIETS!!! Niet alleen in deze school, in geen enkele school. En later in de maatschappij is het niet veel beter…

 2. K. Hendriks Reply

  De enigste fatsoenlijke en acceptabele consequentie die hieraan te hangen is, dat de pestkop, de filmer,én de omstanders naat een of ander trainingskamp moeten. Naar een andere school sturen is ook een optie, maar de kans is groot dat het incident dáár herhaald word.
  En daarmee roei je dit gedrag dis niet uit.

 3. Guido Reply

  Helaas is dit pest gedrag al altijd overal geweest, alleen word er tegenwoordig wat meer belangstelling en media aangetoond dan vroeger. Ik hoop alleen dat de slachtoffers in de toekomst sterk genoeg zijn om het langs zich neer te leggen en verder te gaan met hun leven. Laat zien wie je bent, geef niet op. We kunnen het.

 4. Martinus Reply

  Sinds de afschaffing van de dienstplicht, is de jeugd immoreel, en ongedisseplineerd, dus met onmiddellijke ingang weer invoeren!!!!!

  • Harm Reply

   De dienstplicht was pas vanaf 18 jaar en bovendien alleen voor jongens. Dit gaat om meisjes op de middelbare school. Dienstplicht gaat daar dus niet bij helpen.

  • Dennis Birjmohun Reply

   En zo ist!! Geen enkel respect en discipline van de huidige jeugd!( uitzonderingen daar gelaten) tegen mede jeugd of volwassenen. Stuur ze een jaartje naar defensie net als vroeger!!
   Dan ist zo afgelopen

  • musiclover Reply

   de dienstplicht is er nog steeds en is nog steeds actueel, alleen de opkomstplicht is afgeschaft… voordat je mee gaat roepen, eerst zorgen dat je van alle feiten op de hoogte bent.

 5. Hans Verschuuren Reply

  Mijn hart skreuwt zegge wai!
  Misschien een weerbaarheidstraining introduceren. Bijvoorbeeld Judo of i.d.
  Dergelijk gespuis verstaat maar één taal….klappen!

 6. Marie Reply

  Van dichtbij meegemaakt en zeer tevreden hoe ze het toen hebben opgelost mede dankzij Jule Frantzen ! Dus er wordt wel degelijk actie ondernomen als er iets aan de hand is.

 7. Ria Reply

  Beste Martinus , zou niet graag zien dat het gros van pesters
  Ook nog gevechts techniek en het hanteren van een wapen wordt aangeleerd. Dood eng ! Maar de ouders erbij betrekken en eventueel boetes , als ze de portemonnee moeten trekken voor de etterbakjes zal het zo klaar zijn

 8. Ans Reply

  Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik het helemaal eens ben met Karel Teunissen.
  Zelfs de pester die een grote aanhang om zich heen heeft, meelopers dus, wordt de hand boven het hoofd gehouden.
  Zelfs een stopgesprek op school,met ouders erbij, georganiseerd door de politie,
  heeft geen zin als er geaccepteerd wordt dat de pesters en ouders gewoon niet komen opdagen. Zonder consequenties!
  Maar het gepeste kind zit thuis en is levenslang beschadigd

 9. Henk Reply

  Als de ouders en pestkoppen niet op komen dagen, dan ophalen die hap. Zijn ze er niet, fiks geldbedrag laten ophoesten. Ik ben hier zo ontzettend klaar mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *