Dit jaar geen Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Het Kasteel van Sinterklaas gaat dit jaar niet door. Na lang wikken en wegen door de organisatie viel vandaag de genadeklap en kwam het bericht naar buiten dat het kasteel leeg blijft. 

In de zomer waren er nog hoopvolle berichten dat er een “light” variant van het kasteel door kon gaan. “De besmettingen daalde snel, de teugels mochten wat losser en we dachten verantwoord een nieuwe editie te kunnen organiseren”, laat de organisatie weten. Met de stijgingen van de besmettingen nu is er besloten om het kasteel op slot te houden.

Niet verantwoord

De organisatie vindt het onverantwoord om in 2020 het kasteel open te stellen voor publiek. “Niet verantwoord voor de begeleiders van de kinderen, maar ook niet voor onze vrijwilligers, zoals onze decorbouwers – veelal mensen op leeftijd. We vinden dat we onze verantwoordelijkheid naar hen moeten nemen.”

Ook de gemeente adviseerde om dit jaar géén Kasteel van Sinterklaas te organiseren. “Daar gaan we dus in mee. We willen doen wat we kunnen doen om af te rekenen met het coronavirus. Het beperken van het aantal contactmomenten tussen mensen draagt daaraan bij, daarvan zijn we overtuigd”, laat de organisatie weten.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *