Dit jaar op vakantie in eigen land

De zomervakantie is aangebroken maar door de coronacrisis zal dit jaar anders zijn dan anders. Sommige reizen naar het buitenland kunnen weer wel, andere reizen kunnen niet doorgaan maar ook ons kikkerlandje heeft zoveel moois te bieden. Ons Helmond bijvoorbeeld.

Deze zomermaanden kunnen goed gebruikt worden om eigen land eens te ontdekken. Veel vluchten naar buitenlandse stranden of gebieden kunnen niet doorgaan door de coronacrisis, daarom moeten we ons vertier in eigen land gaan zoeken. Dan is het ook leuk om een keer naar steden te gaan die in Nederland niet echt bekend staan als toeristensteden. Helmond bijvoorbeeld. Wij hebben alles te bieden wat een toeristenstad nodig, heeft volgens mij. Van hotels tot musea en van fijne terrassen tot een mooi park.

Kasteel

Een van de bekendste plekken van Helmond is natuurlijk ons kasteel. Al bijna 700 jaar in het hart van onze stad. Tegenwoordig is dat ook een echt museum en een fantastische plek om een keer te bezoeken als je op vakantie bent in onze stad. Vanuit het kasteel ben je zo in het centrum om gebruik te maken van een van de vele terrassen. Bijvoorbeeld aan het kanaal of op de markt.

Park

Sinds kort is onze binnenstad ook een mooi park rijker. Het burgemeester Geukerspark, waar de oude AA weer in ere hersteld is en door het park heen stroomt. Met grote groenstroken en ligweides, maar er is ook veel te doen voor kinderen dus voor zowel jong als oud is er genoeg.

Ik weet in ieder geval dat ik deze zomer van Helmond ga genieten. Een zomer lekker thuis doorbrengen en genietend de stad herontdekken.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Columnist Liam Toll

Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *