Op het Vakcollege aan de Keizerin Marialaan werd vrijdag de 15e juli een boek gepresenteerd dat is geschreven door leerlingen van diverse scholen. Van het Dr. Knippenbergcollege, Praktijkschool Helmond, Vakcollege Helmond en Carolus Borromeus hebben leerlingen verhalen over zichzelf geschreven.

Het boekje bevat 40 verhalen van de leerlingen en zijn verzameld in het boekje Helmond Vertelt Junior. Het gaat over hun twijfels, angsten, dromen en verlangens van de toekomst. Een van de leerlingen vertelt haar eigen verhaal en dit is opmerkelijk, want zij komt uit Bulgarije en heeft de mooie naam Seda Ismailova. Zij zit op de Praktijkschool NT2. Samen met een andere leerling, Tom Vrolijk van het Carolus, lazen zij voor uit het boek. Na een korte speech van de rector, Paul Metzenmaeker en de auteur van het boek, Marlon Tielemans, lazen de twee leerlingen voor onder belangstelling van ander leerkrachten en de ouders. Als afsluiting kregen alle (aanwezige) leerlingen en leerkrachten het boekje uitgereikt. Maar een speciale leerling, Kim kreeg het eerste exemplaar. Het was een mooie middag met verhalen van diverse mensen met een geloof in hun toekomst.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.