Documentaire in het kader van mentale gezondheid in Cacaofabriek

Dementievriendelijke gemeente Helmond presenteert in het kader van de weken van de Mentale gezondheid de documentaire ‘Liefsteling’. Die is te zien op dinsdag 4 juni in de Cacaofabriek in Helmond.

Het doel van Dementievriendelijke Gemeente Helmond is om inwoners van Helmond bewust te maken over het thema dementie. “Want vroeg of laat krijgen we allemaal direct of indirect met dit onderwerp te maken”, aldus het samenwerkingsverband. Ook wil Dementievriendelijke Gemeente Helmond laten zien wat de impact van dementie is op degene met dementie en zijn/haar omgeving. Verder hoopt Dementievriendelijke Gemeente Helmond het taboe rondom dementie te doorbreken. Dat doet zij middels het aanbieden van activiteiten waarvan deze documentaire er één is.

Samenwerkingsverband
Dementievriendelijke Gemeente Helmond is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties in Helmond. Dat zijn onder meer de Gemeente Helmond, Jibb+, De Zorgboog, Savant Zorg, Samen Verder, Bibliotheek Helmond Peel, CultuurContact, Alzheimer Café Helmond, Netwerk Dementie De Peel en LEVgroep.

Liefsteling
In de documentaire volgen we geliefden Hetty (76) en Jeanne (91). Beiden zijn vastbesloten ‘te genieten tot het gaatje’. Maar Jeannes dementie wordt erger, en dat zet hun geluk onder druk. De documentaire is een ‘intiem portret van ware liefde, gebaseerd op eerlijkheid, tederheid en een verlangen naar pure vreugde’, aldus de makers.
‘Liefsteling’ is te zien op dinsdag 4 juni in de Helmondse Cacaofabriek, van 20.00 tot 22.00 uur.  Tickets à 5 euro zijn zowel online als aan de balie van de Cacaofabriek te verkrijgen. Online bestellen kan via de website www.cacaofabriek.nl. 

Casemanagers en collecte
Op de avond zelf zijn er Casemanagers Dementie aanwezig in de Cacaofabriek. Met hen kun je na het bekijken van de documentaire in gesprek gaan. Ook staan er collectebussen opgesteld, waarin je een vrijwillige bijdrage kunt doen voor Dementievriendelijke Gemeente Helmond. Zodat zij in de toekomst nog meer activiteiten kan gaan organiseren.

[Foto: Dementievriendelijke Gemeente Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *