Doe je digiding tijdens de Week van Digitaal Bewustzijn

De digitale wereld heeft een grote impact op onze levens. Het biedt kansen, maar er zijn ook risico’s. Om Helmonders hiervan bewust te maken organiseert gemeente Helmond samen met diverse partners de Week van Digitaal Bewustzijn. Deze vindt plaats van 5 t/m 11 december, waarbij we inzoomen op jongeren van 12-18 jaar.

‘Als gemeente zijn wij hard aan het werk om van Helmond een echte digitale stad te maken’, legt  wethouder de Kort uit. ‘We vinden het belangrijk dat alle inwoners online mee kunnen doen. Ons doel is om het digitaal bewustzijn te vergroten. Wat zijn de kansen van de digitale wereld? En wat zijn de risico’s? Als je dat weet kun je zelf beslissen waar je wel en niet aan wil deelnemen.’ aldus wethouder de Kort.

Bewust de digitale snelweg op

Deze editie van de Week van Digitaal Bewustzijn richt zich op jongeren van 12-18 jaar. Maar kan deze doelgroep niet al heel goed navigeren op de digitale snelweg?  Deelnemer Johan Fietelaars van het Dr. Knippenbergcollege legt uit: ‘ Digitaal bewustzijn betekent niet alleen wat je met technologie kunt doen maar ook hoe je dit moet doen. Digitale hulpmiddelen verdwijnen nooit meer, daarom is het essentieel dat wij onze verantwoordelijkheid nemen en onze jongeren leren hoe je er bewust mee omgaat. Dat is voor ons dan ook de reden om mee te doen met deze week.’

Van Digi Debat tot theatervoorstelling

Er staan diverse activiteiten op het programma tijdens de Week van het Digitaal Bewustzijn. Zo vindt het Helmondse Digi Debat plaats in het Anna Theater. De debatclub van het Dr. Knippenbergcollege, Jan van Brabant college, WeCare en raadsleden van de gemeente Helmond gaan samen in gesprek over digitaal bewustzijn. Voor ouders is er een interactieve en educatieve theatervoorstelling van Helder Theater bij ROC Ter AA.

Juiste energie in Helmond

‘Digitaal bewustzijn zorgt ervoor dat we meer kunnen genieten van het internet en online verbonden zijn met elkaar’, aldus Jake Blok. Met zijn organisatie ‘You are Your profile’ zet hij zich in voor een verbonden samenleving waarin alle inwoners, wanneer ze online actief zijn, waardigheid kunnen ervaren, vrij zijn en controle hebben over hun privacy. ’In Helmond is de juiste energie aanwezig om samen digitaal bewustzijn te stimuleren. Met dit programma spreken we met alle betrokken partijen de intentie uit om het onderwerp Digitaal bewustzijn op de agenda te blijven houden.’

Meer informatie? 

Vind u het ook belangrijk om mensen bewust te maken van de digitale wereld? Wilt u zich ook inzetten voor Digitaal Bewustzijn? Meld uw organisatie aan via Lousine.Kanasyan@helmond.nl. Wilt u meer weten over de Week van Digitaal Bewustzijn en het programma? Ga dan naar www.helmond.nl/digitaal-bewustzijn.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *