Doeboek voor kinderen moet autorijden veiliger maken

Een lange autorit met jonge kinderen op de achterbank: voor veel ouders klinkt voorgaande zin als een scene uit een horrorfilm. Ruzies, gegil, gezeur, chaos en non-stop plaspauzes. Geen fijn begin van wat een ontspannen vakantie moet worden. CarProf GS Automotive Helmond en Veilig Verkeer Nederland schieten automobilisten met kroost te hulp met een activiteitenboek.

Het activiteitenboek moet kinderen vermaken met spelletjes, kleurplaten en puzzels. Doel van het boekje is om jonge kinderen af te leiden tijdens lange autoritten. Bij het schriftje horen ook zes luisterverhalen die actrice Noortje Herlaar insprak. Het Doeboek – zoals het boekwerk heet – is voor kinderen vanaf vijf jaar en per 17 juni gratis verkrijgbaar bij de CarProf garage in Helmond. Het boekje moest rust in de auto brengen, zodat de bestuurder zich volledig op de weg kan concentreren.

Volgens Veilig Verkeer Nederland is afleiding in het verkeer een groeiend probleem. Onderzoek wijst uit dat automobilisten bijna de helft van de tijd achter het stuur niet aan de weg besteden. Een groot deel van de rit wordt op de telefoon doorgebracht. Toch blijkt praten met passagiers het grootste probleem te zijn, omdat deze gesprekken afleiden van het verkeer.

Veilig rijdgedrag
“Het is niet alleen belangrijk dat bestuurders hun aandacht op de weg houden, maar ook dat kinderen achterin zich vermaken zonder de bestuurder te storen”, zegt woordvoerder Willemijn Pomper van Veilig Verkeer Nederland. “Dit Doeboek is een win-winsituatie: het vermaakt kinderen tijdens een autorit met luisterverhalen en activiteiten over verkeersveiligheid en stimuleert tegelijkertijd veilig rijgedrag wanneer ouders zich kunnen concentreren.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *