Dr.-Knippenbergcollege partner Helmondse Sporthelden

Jule Frantzen is directeur van het Dr.- Knippenberg College en wil niet tot het nieuwe schooljaar wachten voor een samenwerking met Helmondse Sporthelden. Daarom levert de school direct al een bijdrage aan de Gebroeders Van de Kerkhof Cup op zondag 11 juli op sportpark De Braak. Dat meldt de stichting op haar website.

“Ik heb al vijftien leerlingen gezocht die op de dag van het toernooi de rol van spelleider en  scheidsrechter in kunnen vullen. Dat zien wij als een soort maatschappelijk stage en tegelijkertijd is het goed voor het Knippenberg College om zich aan dit prachtige initiatief te binden. Zeker op deze locatie, waar we volgend schooljaar een nieuw gebouw betrekken. Helmondse Sporthelden past helemaal in ons sportprofiel. Geweldig en goed dat er iets extra’s voor kansarme kinderen in deze stad wordt gedaan. Daar kunnen wij als ‘Knippers’ straks ook trots op zijn,” zegt Frantzen.

Ervaring

De directeur van het Dr.- Knippenberg College vindt in stichtingsvoorzitter Frans Stienen een man met een kwart eeuw aan onderwijservaring. De jeugdopleiding van Helmond Sport en het verkrijgen van de status van LOOT-school (predikaat voor geselecteerde onderwijsinstellingen speciaal voor topsport talenten) worden genoemd.

In de hal van het huidige schoolgebouw dat straks plaatsmaakt voor woningen, staat een vitrine met bokalen. Die heeft de school op sportgebied in de aflopen jaren op de Jeugd Olympische dagen gewonnen. Frantzen: “Dit initiatief van Helmondse Sporthelden past helemaal bij onze school. We gaan er iets moois van maken.”

Directeur Jule Frantzen en voorzitter Frans Stienen (Foto: Helmondse Sporthelden)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *