Na een verplichte coronastop van 2 jaren, is het Helmondse Drakenbootfestival weer een fantastische happening geworden. De organisatie Rotary Helmond-Regio, heeft zich lange tijd voorbereid op dit weekend. Het brengt een enorme organisatie met zich mee. Op zaterdag werd er door ploegen van diverse bedrijven om de eer gestreden. Het waren fantastische weersomstandigheden, waaronder op deze dag de wedstrijden konden worden gestreden. Het publiek was in grote getale naar het kanaal gekomen, om de strijd te kunnen aanschouwen.

Zondag

Dat men ook op zondag op deze weersomstandigheden rekende, was een normale zaak. Dit werd echter een grote tegenvaller, want de meteo wist een ander weerbeeld te melden op zondag. De starts waren nog allemaal goed te doen, echter hoe verder de zondag vorderde, hoe slechter het weer werd.  De boten met hun peddelaars moesten vaak door harde regenbuien varen en er kwam veel water in de boten staan. Niet alleen van het opspattende water van de peddels werd men nat, maar ook van de hevige regen. Een groot pluspunt was er wel, omdat de onweersbuien die waren voorspeld, Helmond gelukkig met rust hebben gelaten. Het waren allemaal bikkels die in die boten te keer gingen, als het startschot geklonken had. Er werd door allen gestreden om een plaats in de finale.

De Finale

Er werd echter om vijf uur in twee halve finales gestreden op het kampioenschap. De tijden werden opgenomen en in volgorde van de binnenkomst tijd, werd de snelste van de vier tijden de kampioen. De snelste tijd werd gerealiseerd door het team van Kabaal op het kanaal en zij werden de kampioenen. Op de tweede plaats eindigde de Peddel Knoesten en op de derde plaats kwam  team 1 van Lutra  

Terugblik

Met een terugblik op deze twee wedstrijddagen, mag Rotary Helmond-Regio, die de totale organisatie op zich had genomen, terug zien op een fantastisch geslaagd festijn. Chapeau. Het weer heb je nooit in de hand en je blijft ervan afhankelijk, dat wel. Maar ondanks dat alles hebben het publiek en alle deelnemers het als geweldig ervaren. De organisatie dankt ook al die vrijwilligers, die zich in deze dagen hebben ingezet, om dit geweldig evenement mede tot een geweldig succes te maken. In de wandelgangen hoorde je vandaag van de deelnemers al, dat ze niet kunnen wachten tot het volgende jaar, als het  Drakenboot festival weer op 9-10-en 11 juni 2023 gaat plaats vinden.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Rene Lammers Reply

    Dank je wel voor de positieve publicatie. En fantastische foto’s. Het was wederom een geslaagd evenement!! Een kleine opmerking. Rotary Helmond moet Rotary Helmond-Regio zijn.

  2. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk Heel veel dank voor de duidelijke en overzichtelijke fotorapportage. Ook fijn dat dit evenement, ondanks de minder goede weersomstandigheden, zo goed geslaagd is. Een traditie die voortgezet moet worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *