Drakenbootfestival: een circus op het water

Een circus op het water. Dat was het Drakenbootfestival dat afgelopen weekend in en aan ‘ut knaal’ in Helmond werd gehouden.

Twee prachtige dagen

Helaas, het Drakenbootfestival is weer voorbij. De organisatie kan terugkijken op twee prachtige dagen. Het draaiboek verliep zoals het hoorde. De zon deed dit jaar wel heel erg zijn best. Een compliment voor de vele vrijwilligers die in die hitte volop aan het werk waren; de mensen van de reddingsbrigade, de bediening, de groep voor de hand-en-span-diensten en de vele andere vrijwilligers voor en achter de schermen. Alles werd live mooi in beeld gebracht door DitisHelmond-TV. Iedereen genoot met volle teugen.

Circus op het water

De teams hadden zich tot in de puntjes voorbereid. Niet alleen fysiek en mentaal. Ook qua uiterlijk was het weer een compleet circus op het water. De groene griezel die met dit warme weer de hele tijd een rubber masker droeg. En het ene na het andere team dat zich vrolijk had uitgedost. Zoals het ‘rode team’ dat met kersttruien aan aan de slag ging. Komisch was ook de hoogzwangere dame die haar team fanatiek vooruit trommelde. Het team met het uniform van rode jasjes en zwarte hoedjes was een lust voor het oog. De deelnemers van de lifeguard die de hele tijd hun opgeblazen reddingsvesten droegen. En ook het bijenteam was er ‘bij’. Al met al een kleurrijk geheel.

‘Bloedfanatiek’

En zoals het hoorde, was iedereen bloedfanatiek, ondanks de bloedhitte. Dat merkte je vooral bij de finish, wanneer de ene ploeg net voor de ander eindigde met een miniem tijdsverschil. Dan moest er nog wel wat gesteggeld worden. Alles uiteraard in een gemoedelijke sfeer. Het winnende team op de zaterdagavond besloot uit blijdschap om na ontvangst van de beker met trofee en al het kanaal in te springen.

Speakers op volle kracht

Het Boathouse was ook een echte publiekstrekker. De drie Boathouse Speakers schreeuwden hun kelen schor tijdens de races. Maar konden die kelen ook gauw smeren met heerlijk koud bier. Alle deelnemers waren in het Boathouse te vinden. Daar werden de nodige sterke verhalen verteld en flinke discussies gevoerd over de verschillende tactieken.

Op het vaste land

Op het vaste land was het ook een drukte van belang. Het veld stond vol met allerlei eetkramen. De geuren van heerlijk ruikende saté en andere lekkernijen maakten dat de terrassen vol zaten. De kinderen konden naar hartenlust meedraaien in de draaimolen. De toeschouwers moedigden de deelnemers volop aan. Een geslaagd evenement, waar we volgend jaar weer halsreikend naar uit gaan kijken.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Het fotoalbum is binnenkort te bekijken op de site van Ditishelmond.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *