Drie personen aangehouden tijdens grote actie in Helmond

Bij een integrale actie op vrijdag 15 juli in de Helmondse binnenstad zijn diverse verkeersovertredingen geconstateerd en werden drie personen aangehouden. Er werden ook drie panden onderzocht. Op twee plekken werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. De bevindingen worden verder onderzocht.

Verkeerscontrole: 3 aanhoudingen en ruim 70 bekeuringen
Eén persoon werd aangehouden omdat hij een politieagent beledigde. Tijdens verkeerscontroles werd één persoon aangehouden voor verkeersgevaarlijk gedrag. Het rijbewijs werd ingevorderd. Eén persoon werd aangehouden omdat hij niet wilde meewerken. Politie en boa’s van de gemeente schreven samen 72 bekeuringen uit bij een grote verkeerscontrole aan automobilisten, scooterrijders en fietsers. Hiervan waren 23 snelheidsovertredingen, 6 boetes voor niet dragen van een gordel, 6 voor stilstaan bij stilstaan verbod, 6 boetes voor telefoon vasthouden tijdens het rijden (auto’s en scooters) en diverse andere overtredingen. De Belastingdienst legde beslag op een voertuig en inde openstaande belastingschuld.

Controle van panden
Gemeente Helmond, de Omgevingsdienst, Senzer en de politie voerden controles uit bij drie panden.
In een woning werd strijdig gebruik geconstateerd. Dit wordt nader onderzocht. In een horecagelegenheid werd niet voldaan aan de brandveiligheidseisen. De ondernemer maakte op aangeven van de gemeente de overtreding direct ongedaan. In een slijterij werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. De gemeente doet daarnaar verder onderzoek. De Douane doet bij twee panden verder onderzoek in het kader van de wet accijns. Mogelijk volgt er een naheffing.

Samenwerken aan een veilige en leefbare binnenstad
De integrale acties zijn onderdeel van de aanpak van de politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere organisaties. Doel van de acties is informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten. Uiteindelijk werken ze zo samen aan een veilige en leefbare binnenstad. Bij de controle van gisteren waren politie, Senzer, ODZOB, Belastingdienst, Douane en gemeente Helmond betrokken.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt
Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit. Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties ook doorgeven aan het Peelland Interventie Team (PIT). Dit kan anoniem op telefoonnummer 0492-587903 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.