De foto-expositie die het afgelopen weekend door Fotoclub Helmond Oost, in wijkhuis de Lier werd neer gehangen, is zeer druk bezocht geworden. Of dit met het mooie weer te maken had is niet helemaal duidelijk, maar de mensen trokken er wel op uit en kwamen ook even naar binnen  om de foto-expositie te bekijken. Het geheel was een diversiteit van foto onderwerpen, waarvan de kwaliteit  van de foto’s, van hoog niveau was.

Foto kwaliteit

De bezoekers werden ook in de gelegenheid gesteld, via een stemformulier, drie voor hun inzicht de beste foto’s aan te geven. De foto-expositie werd dit jaar voor de zesde keer opgezet. Volgens de vaste bezoekers van deze jaarlijks terugkerende foto-expositie, zie je dat het niveau jaarlijks omhoog gaat. Er wordt ook door de leden, met regelmaat ,op vele verschillende plaatsen foto’s gemaakt.

Bijzondere fotowerken

Buiten de expositie om, zag men een selectie van dertig “rode draad” foto’s ,die met het thema Helmond, vele verschillende Helmondse  plekken in beeld brachten. Hiervoor mochten de leden, elk afzonderlijk een foto inleveren, van telkens een andere locatie in Helmond. Verder werden ook de “Foto’s van de maand” tentoongesteld. Dit zijn de foto’s, die door leden gekozen werden,  als mooiste maandfoto.

Winnaars

Natuurlijk was er aan het einde van de expositie op zondag, de gebruikelijke  prijs uitreiking. Ook mocht de Fotoclub Helmond Oost, weer terug zien op een geslaagde expositie, met vele positieve opmerkingen in hun richting.

Foto van het jaar is van Huub Reijnders, met een mooie, bijna grafische foto van een blad in zwart-wit.

Publieksprijs:
3e prijs was voor Harry v.d. Hurk, hij maakte een prachtig studioportret ,van zijn broer Jan.

2e prijs was voor Monique Raymakers, met een mooie foto van een straatkunstenaar .

1e prijs was voor Toon Smits, met een high-key kinderportret.

 Tekst, Henk van Dijk

 Foto’s, Henk van Dijk en Fotoclub

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk. Dank voor deze mooie rapportage. Zo te zien terechte winnaars in de te onderscheiden categorieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.