Het Edahmuseum en Orgelmuseum zijn vanaf vrijdag 3 september geopend. Op een prachtige nieuwe locatie kunnen bezoekers beide musea bezichtigen.  Als wijkreporter en oud-Edah medewerker, ging ik er een kijkje nemen en was verheugd te zien hoe mooi en gezellig het museum is geworden. Ik had de eer om de allereerste bezoekers te mogen ontmoeten en maakte meteen een paar leuke foto’s van het echtpaar.

Het waren de heer en mevrouw Van Seggelen die zelf ook al jaren bij de Edah hebben gewerkt. Mijnheer Van Seggelen werkte op de automatisering en mevrouw Van Seggelen was er de geliefde koffiejuffrouw. Ook zij waren onder de indruk van het Edahmuseum. Vooral de oude en nostalgische voorwerpen zoals blikken, kassa’s, en vooral het oude reclamemateriaal die aan de muren hing, zorgden voor kippenvel  en verlangen terug naar die goede oude tijd.

Het museum is ruim opgezet en vol licht dat van buiten door de grote ramen naar binnen schijnt. Oude foto’s van filialen en magazijnen van vroeger hangen aan de muren. De ouderwetse bakkersfiets die in een hoek staat zorgen ervoor dat de bezoekers verhalen oprakelen over vroeger. De bezoekers die vroeger zelf bij de Edah hebben gewerkt en er goede herinneringen aan overhielden, zullen hier met verlangen naar toen ronddwalen.

Het Orgelmuseum komt nu op deze nieuwe locatie zeker tot zijn recht. Ook mooi belicht en neergezet met grote afstanden van elkaar, bieden zij een beeld van de nostalgische orgels van vroeger. In het midden is er een gezellige ruimte gecreëerd waar men kan genieten van een kop koffie of thee. De orgels komen groot en imposant over op de bezoekers.

De nieuwe locatie betekent dat er voor het Edahmuseum en Orgelmuseum meer bezoekers kunnen worden toegelaten. Wie van nostalgie houdt zal het hier zeker een mooie locatie vinden…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *