Een geslaagde wintereditie van Gluren bij de Buren in Helmond

Een geslaagde wintereditie van Gluren bij de Buren in Helmond!

Afgelopen zondag 5 februari waren gratis optredens te bezoeken van lokale podiumkunstenaars in 1050 huiskamers verspreid over het hele land, waaronder hier in Helmond. Gluren bij de Buren, een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert, vond in 2023 eindelijk weer in de winter plaats .

In 32 Helmondse huiskamers traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten. Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances.

Naast huiskamers hebben ook buurthuizen, zorgwoningen en jongerencentra hun deuren geopend en een bühne gecreëerd voor lokaal talent. Bij De Boerderij trad Zangroep Pabo op en bij Zorgbooglocaties de Pannehoeven en de Moeraseik brachten Frank van Osch, Jee&Vee en Roel Timmers wijkgenoten bij elkaar.

Programmamaker Chelsi Maas: ‘Ik heb ontzettend genoten. Het is mooi om te zien dat er op veel verschillende plekken onbekenden bij elkaar kwamen, maar ook buurtgenoten weer eens bij elkaar. Sommige hosts organiseerde na het laatste optreden nog een borrel voor de buurt en de act, ze maken er dan echt een feestje van. Net als de acts, die stuk voor stuk een fantastische performance hebben neergezet.’

Na de Wintereditie gaat de organisatie alweer aan de slag met de zomereditie van Gluren bij de Buren. Deze editie vindt plaats op 2 juli 2023 in Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Harderwijk, Hengelo, Huissen, Leusden, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zutphen en Zwolle. De aanmeldingen voor de Zomereditie openen half maart.

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt in Helmond in samenwerking met alle deelnemende hosts, acts en lokale sociale/culturele partijen georganiseerd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Hans Van Stiphout Reply

    Was een geweldig optreden van Gipsy Mood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *