Een najaar vol techniek in Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel start vanaf 15 september met een overvol programma aan Techlab activiteiten waarbij de jeugd kennismaakt met nieuwe media en technologie. Zo zijn er Expedities Augmented Reality (AR), Filmen & Vloggen en Leren Programmeren. Er is een Techlab Club op zaterdagmiddag. Verder zijn er Coderdojo’s, en het Techlab Digiwijs en Techlab Skoolzone op woensdagmiddag.

De taal leren spreken van robots? Een eigen animatiefilm maken of een boek tot leven brengen met augmented reality? Dat is mogelijk in het TechLab in de bibliotheek in Helmond. Daar kunnen kinderen laagdrempelig experimenteren met de nieuwste media en technologie.

Ze leren allerlei vaardigheden zoals informatievaardigheden, samenwerken en het inzetten van computertaal. In het TechLab organiseert de bibliotheek (na)schoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar.

Expedities

Meer weten over Augmented Reality, programmere, eigen film of vlog? Doe dan mee aan één van de Expedities: een reeks van 4 workshops rondom 1 bepaald onderwerp.

Techlab Club op zaterdagmiddag

Nieuw in 2021 is de TechLab Club. Daarin gaan kinderen met een vaste groep aan de slag. Vrijblijvend komen kijken om te zien of het iets is? Kom dan naar de Techlab Clubdagen.

Techlab Digiwijs op woensdagmiddag

Mediawijsheid en informatievaardigheden staan op deze middagen centraal. Kinderen leren meer over het internet of zelf dingen maken, zoals een bewegend stripboek of kunst in excel.

Techlab Skoolzone op woensdagmiddag

Tijdens deze middagen kunnen kinderen terecht voor al de digitale vragen over werkstuk, boekbespreking of spreekbeurt.

Coderdojo

Leren programmeren? Dan is CoderDojo echt iet. Kinderen helpen elkaar en maken samen toffe dingen. De begeleiding is in handen van CoderDojo Helmond.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *