Een nieuwe dirigent en een concert van het Helmonds Slavisch Koor

Het traditionele kerstconcert van het Helmonds Slavisch Koor ging dit jaar niet op de gebruikelijke wijze door. Het aantrekken van een nieuwe dirigent lag hieraan ook ten grondslag.

HSK is dan ook blij iedereen uit te kunnen nodigen voor het concert waarin de nieuwe dirigent de Helmondse liefhebbers van Slavische liederen kennis laat maken met haar vakmanschap.

De dirigent Natalia Tretiakova, afkomstig uit Moskou, maar alle een lange tijd woonachtig in Nuenen, is afgestudeerd aan de muziek hogeschool als pianiste en haalde daarna een pedagogische graad voor pianobegeleiding en koordirectie aan de muzikale pedagogische universiteit van Moskou.

In de regio heeft zij op verschillende manieren al jaren haar talenten ten dienste van koren gesteld. Ze heeft met verschillende koren concerten verzorgd, zowel als dirigent als begeleidster op de piano.

Tijdens het aanstaande concert brengt het koor diverse liturgische gezangen ten gehore; een enkel kerstlied zal daarbij niet ontbreken. Het zijn liederen gebaseerd op het Oudkerkslavisch en komen uit Oekraïense vieringen. Het zijn werken van grote componisten uit de diverse landen waar de Slavische taal voertaal is.

Als afsluiting zingt het koor: Molitva za Oekraïna, een gebed voor Oekraïne, hetgeen speciaal aan het Helmonds Slavisch Koor is opgedragen in het verleden.

 

Wanneer: 22 januari 2023         Waar: Bethlehem kerk – Helmond

Aanvang: 15.00 uur                      Entree: gratis

Dirigent: Natalia Tretiakova.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *