Een ommetje in Helmond-Centrum

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen aan de hand van de kinderroute: ‘Een ommetje Helmond’ het centrum van Helmond ontdekken.

Deze route neemt kinderen en begeleiders mee langs de karakteristieke plekjes van Helmond, leert ze wat over het verleden én zorgt voor interactie met hun omgeving.
Aan de hand van kleurrijke illustraties en puzzels leren kinderen spelenderwijs de karakteristieke plekjes in Helmond ontdekken. De route is niet alleen leuk voor de kinderen, ook voor hun begeleiders valt er genoeg nieuws te ontdekken.
De nieuwe kinderroute start vanuit de VVV op het Piet Blomplein bij de kubuswoningen, komt onder andere langs het kasteel, het kanaal en eindigt in het recent geopende Burgemeester Geukerspark.

Voor de kleinste én allerkleinste
‘Een ommetje Helmond’ is in twee varianten verkrijgbaar. Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot en met 7 jaar is er het doeboekje. Met dit boekje kunnen begeleiders samen met hun kinderen de puzzelroute door de stad ontdekken. Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot en met 12 jaar is er de doekaart. Met deze uitvouwbare routekaart kunnen de kinderen de route en puzzels zelf ontdekken.

De kinderroute is ontwikkeld in opdracht van Helmond Marketing en bedacht en uitgevoerd door Saskia Martens van communicatiebureau Kucelemu. De illustraties zijn ontworpen door Maarten van den Beemt. ‘Een ommetje Helmond’ is GRATIS verkrijgbaar bij VVV Helmond in de Bibliotheek aan de Watermolenwal in Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Helmond Marketing

Helmond Marketing verbindt! Wij spelen een actieve rol in de Helmondse samenleving. Samen met u ontwikkelen wij middelen om de stad op een eenduidige manier te vermarkten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.