“Een socialer alternatief voor videospellen”

Martijn Peters is een leuk initiatief gestart: een wekelijkse bordspellenavond in wijkhuis Westwijzer in Helmond-West. “Het is een socialer alternatief voor videospellen”, zegt Martijn.

Bord- en kaartspellen hebben hun beste tijd gehad? Niets is minder waar. Spellen als ’30 Seconds’, ‘Exploding Kittens’, ‘Carcassonne’ en ‘Aggravation’ worden veelvuldig gespeeld, met name door een jong publiek. Maar tegelijk mag je ook klassieke spellen als ‘Monopoly’, ‘Scrabble’ en ‘Stratego’ niet uitvlakken. Het bracht Martijn Peters op een idee. Waarom niet elke week een bord- en kaartspellenavond organiseren?

Met zijn initiatief hoopt Martijn onder andere meer jonge mensen vanachter hun computer naar het wijkcentrum te lokken. “Ik ben de avond vooral gestart om meer jongeren naar het wijkhuis te brengen. Het spelen van een bord- of kaartspel is een socialer alternatief voor videospellen. Bovendien is het een mooie oplossing voor 18-plussers die zich eenzaam voelen. Kijk, als je een videospel speelt, heb je ook contact met anderen. Maar dan blijft het vaak bij grappen en grollen. Zit je met een paar mensen aan tafel om een spel te spelen, dan ontstaan er ook vanzelf goede gesprekken.”

Inmiddels vinden de avonden in de Westwijzer al twee maanden plaats. “Het is nog relatief rustig”, zegt Martijn. “Via de media hoop ik wat meer aandacht te krijgen en meer mensen naar het wijkhuis te krijgen. Overigens, ook oudere buurtbewoners zijn natuurlijk van harte welkom!”

De bord- en kaartspellenavonden zijn wekelijks op de donderdag te bezoeken, van 19.30 tot 21.30 uur, in de jongerenkamer van het wijkcentrum. Verzamelen in de kantine. Hier vind je een lijst van de spellen die al aanwezig zijn. Wil je zelf een ander spel meebrengen, ook die zijn uiteraard altijd welkom!

Wil je meedoen, meld je dan aan bij Martijn via SMS of WhatsApp: 06-21636799.

[Foto: Martijn Peters]

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *