Een spetterende open dag van reddingsbrigade ‘De Reddingsklos’

Helmondse Reddingsbrigade ‘De Reddingsklos’ hield woensdag een open dag voor kinderen tussen de acht en 12 jaar oud. Met deze open dag wil de organisatie proberen het enthousiasme op te wekken, en dat kinderen zich aanmelden bij de vereniging.  

De Reddingsbrigade ‘De Reddingsklos’ is gevestigd aan de Kanaaldijk Zuidoost, maar is vooral te vinden in het LACO Sportcentrum. De reddingsbrigade geeft kinderen les in zwemmend en varend redden, zodat ze vervolgens zelf reddingswerkers worden. Daarnaast geven de vrijwilligers van de vereniging ook elementaire zwemlessen (ABC), waarna de kinderen kunnen doorstromen naar het zwemmend redden.

De activiteiten

Zo werd woensdag de kinderen geleerd hoe ze op een duidelijke manier kunnen communiceren via een portofoon. Dit deden ze door middel van het doorgeven van verschillende vlaggen die ook in de praktijk worden gebruikt tijdens een echte reddingsactie.

De betekenis van die vlaggen hadden ze eerst geleerd tijdens een potje kwartetten. Bij het kwartetten kregen de kinderen te maken met de verschillende begrippen die je moet weten als vrijwilliger. Zo kwamen ze verschillende termen, reddingsmiddelen en vlaggen tegen tijdens het spel.

Aan de waterkant werd de kinderen geleerd hoe ze met verschillende reddingsmiddelen om moesten gaan. Zo werd er goed gekeken naar hoe je staat en de manier waarop je aan het touw trekt. De kinderen mochten aan de gang met de reddingsklos, de reddingsbal en de reddingszak.

De laatste activiteit was duidelijk de favoriete onder de kinderen. Ze mochten rondjes varen in een van de boten van de Reddingsbrigade. Tijdens het varen werd hun meerdere dingen verteld over het varend redden en feitjes over de boot zelf. Zo mochten de kinderen een bal uit het water halen, alsof die bal een drenkeling was.

Tijdens de pauze kregen de kinderen koek en frisdrank in het zonnetje. Een perfect recept voor een geslaagde open dag.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mees Kierpensteijn - Stagiaire

Redactie Stagiaire bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *