Een tegenvaller voor de Brabantse Markt in Helmond

Je hebt rommelmarkten en je hebt rommelmarkten. De Brabantse Markt in de Kasteeltuin in Helmond is wat dat betreft van een andere categorie. Qua grootte, maar zeker ook gezien de unieke locatie. Kortom, alle ingrediënten voor een mooi dagje uit in één pakket. “Maar dan moet het weer natuurlijk wel meespelen”, zegt organisator Eric van Aerle.

Ook dit jaar was de Brabantse Markt weer groots aangepakt. Het publiek kon langs ruim 180 kramen struinen. Gevuld met allerlei soorten kleding, sieraden, aardewerk, gereedschap, brocante, curiosa en vintage voorwerpen. Ook was er een ruime keuze in horeca, van Hollandse stroopwafels tot friet en hamburgers. Eric van Aerle organiseert al veertig jaar lang markten, ook in Delft, Amsterdam, Den Bosch en Haarlem. “Helmond is een hele fijne, unieke locatie. Een schoon, goed te overzien terrein, in een prachtig decor. En met voldoende variatie, ook in horeca. Nu schijnt de zon nog, maar dat kan over een paar uur heel anders zijn. Bij slecht weer kunnen ik en mijn zeven medewerkers snel actie ondernemen. Zolang de mensen komen zijn we in ieder geval dik tevreden.”

Donder en bliksem

Helaas waren de weergoden het publiek en de organisatie niet bijster goed gezind. Want in de middag verdween het zonnetje en werd het aardedonker op het terrein. Niet veel later begon het te onweren en vielen de regen en zelfs hagel met bakken uit de lucht. De bezoekers, veelal luchtig gekleed, zochten snel een droog heenkomen. Het werd zo erg dat de daken van de kramen het water niet meer konden houden. “Er zit niets anders op dan er mee te stoppen”, moest Eric van Aerle bekennen. “Alles raakt doorweekt, het is geen doen zo. Dus inpakken en wegwezen. Wel een tegenvaller.”

Dat deden ook de bezoekers. Die togen langzaamaan richting huis, of wellicht nog naar het centrum. Want daar stond nóg een mooi evenement op de rol: Jazz in Catstown. Compleet met tenten om in en onder te schuilen.

Foto’s: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *