In deze nieuwe aflevering van ‘Een vak apart’ gaat het over bodypainting. Dyonne Vlemmings van Bodyon in Helmond vertelt over dit bijzondere beroep.

Dyonne tekent al haar hele leven. “Vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden was ik al aan het tekenen”, vertelt ze. Nu doet ze onder andere bodypainting, bellypainting en schminken. Bodypainting is het verven van het lichaam ter versiering. Er zijn allerlei verschillende technieken en stijlen die hiervoor gebruikt worden.

Ze is begonnen met schminken en in de loop der tijd is ze ook gaan bodypainten. Ze vindt dit vak niet alleen ontzettend leuk, maar ze kan op deze manier ook haar hoofd leeg maken. “Als ik eenmaal met een paint bezig ben, dan ben ik gefocust op de paint en hoef ik niet aan alle andere dingen te denken.”

Ook model Patrycja Blommers vertelt in deze aflevering over haar ervaringen met bodypaint. Ze vertelt dat ze graag model staat voor Dyonne en het ook goed is voor haar zelfvertrouwen. “Je voelt je mooi en het geeft je zelfvertrouwen echt een boost.”

Dyonne doet ook mee aan wedstrijden met het bodypainten. Samen met een collega heeft ze twee keer meegedaan aan de wereldkampioenschappen. De eerste keer als assistent en de tweede keer was Dyonne zelf de painter. Hierbij is ze de eerste keer 16e en de tweede keer 18e geworden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *