Eenmalige corona-vergoeding woonkosten

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn banen verdwenen. Ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om die mensen tijdelijk te helpen is er de TONK.

Wat houdt de TONK in?

TONK staat voor Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten. Het is een eenmalige gift voor woonlasten (huur of hypotheek). TONK is geen inkomensondersteuning. De hoogte van de TONK-uitkering hangt af van uw specifieke situatie. Het gaat om minimaal 750,- en maximaal 1.250.- euro.

Kom ik in aanmerking voor de TONK?

Deze regeling is bedoeld voor inwoners die ondanks alle steunpakketten buiten de diverse regelingen vallen. De TONK is voor alle Helmondse inwoners ouder dan 18 jaar. Mensen komen in aanmerking als het huishouden vanwege de corona-maatregelen in januari 2021 meer dan 25% minder inkomen had dan in januari 2020. Daarnaast wordt er gekeken naar uw beschikbare geldmiddelen en de totale woonlasten. Kijk op www.senzer.nl/TONK voor alle voorwaarden. Als ondernemer een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

Hoe vraag ik de TONK aan?

Vanaf maandag 22 maart kan de TONK door inwoners aangevraagd worden bij Senzer. De vergoeding wordt berekend over de maanden januari t/m juni 2021. Om de TONK-uitkering aan te vragen kan het digitale aanvraagformulier op www.senzer.nl/TONK ingevuld worden. Dit gaat veilig via de persoonlijke DigiD-omgeving. Vul dit formulier helemaal en eerlijk in. Stuur ook de gevraagde gegevens mee. De TONK kan met terugwerkende kracht worden aangevraagd tot uiterlijk 1 augustus 2021.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *