Eenmalige coronavergoeding woonkosten (TONK) voor inwoners

De TONK-regeling is er voor inwoners die het nu door corona financieel moeilijk hebben. Wanneer kom je in aanmerking voor deze eenmalige vergoeding? Dat kan als door de coronamaatregelen inkomen flink gedaald is en iemand daardoor moeite heeft om huur of hypotheek te betalen.

Kijk op www.senzer.nl/tonk voor de specifieke voorwaarden en om de TONK aan te vragen.

Wat houdt de TONK in?

TONK staat voor Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten. Het is een eenmalige gift voor woonlasten (huur of hypotheek). TONK is geen inkomensondersteuning. De hoogte van de TONK uitkering hangt af van uw specifieke situatie. Het gaat om minimaal 750,- en maximaal 1.250.- euro.

Wie komt in aanmerking voor de TONK?

Deze regeling is bedoeld voor inwoners die – ondanks alle steunpakketten – buiten de diverse regelingen vallen; ondernemers, maar ook andere inwoners. De TONK is voor alle inwoners ouder dan 18 jaar uit Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Iemand komt in aanmerking als zijn huishouden vanwege de corona-maatregelen in januari 2021 meer dan 25% minder inkomen had dan in januari 2020. Daarnaast wordt er gekeken naar de beschikbare geldmiddelen en de totale woonlasten. Ondernemer en een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

TONK aanvragen?

Om de TONK-uitkering aan te vragen moet het digitale aanvraagformulier ingevuld worden op www.senzer.nl/TONK. Dit gaat geheel veilig via de persoonlijke DigiD-omgeving. Vul dit formulier helemaal en eerlijk in. Stuur ook de gevraagde gegevens mee. De TONK kan worden aangevraagd tot uiterlijk 1 augustus 2021.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *