Eerste drie punten Helmond Sport: Botos matchwinnaar

De eerste drie punten van het seizoen voor Helmond Sport zijn binnen. Vrijdagavond stuurde de ploeg van Bob Peeters FC Den Bosch met een 1-0 nederlaag huiswaarts.

Griekse spits

De Griekse spits Giannis Botos mocht zich, na 90 minuten- en wat blessuretijd voetbal, matchwinnaar noemen. Hakon Lorentzen en Michael Chacon begonnen op de bank. Amin Doudah en Botos kregen hierdoor het vertrouwen van trainer Peeters. Het spel van Helmond Sport zag er sneller en energieker uit. De ploeg creëerde kansen en FC Den Bosch stelde daar maar weinig tegenover.

Energie

Trainer Peeters had, na het met 4-1 verloren duel tegen Roda JC, meer energie geëist. Wat dat betreft werd hij op zijn wenken bediend, want die energie zag hij zeker in de eerste helft ook terug in het spel van zijn elftal.

Kansen gemist

Lorentzen verving in de tweede helft Botos. De kansen om de score  verder uit te breiden werden niet benut door de Helmonders. Doelman Wouter van der Steen hield zijn doel schoon en Arno van Keilegom vierde zijn honderdste duel voor Helmond Sport. Mét drie punten, en da’s een mooi cadeautje.

[Foto: Wim van den Broek/Helmond Sport]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *