Eerste emissieloze graafmachine aan het werk in Helmond

In de Houtsestraat in Helmond is vandaag voor het eerst een emissieloze graafmachine ingezet. Deze emissieloze graafmachine is elektrisch en bespaart 100 liter diesel en 326 kilo CO2 per dag. De graafmachine wordt gebruikt voor onder andere riool- en grondwerkzaamheden.

Klimaatneutrale stad

De inzet van de emissieloze graafmachine past in de ambitie van Helmond om in 2030 een klimaatneutrale stad te zijn. “De bouwsector is verantwoordelijk voor 30 procent van onze CO2-uitstoot. Door bouwwerkzaamheden emissievrij uit te voeren komen onze klimaatdoelen sneller dichterbij en zorgen we bovendien voor schonere lucht voor onze inwoners”, zegt klimaatwethouder Arno Bonte.

Helmond werkt samen met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven aan een klimaatcontract. Onderdeel daarvan zijn de plannen om binnen 8 jaar klimaatneutraal te worden. Het inzetten van emissieloze werktuigen is goed voor het klimaat en levert ook een bijdrage aan het oplossen van het stikstofprobleem.

Transformatie Houtsestraat tot fietsstraat

Aan de Houtsestraat vinden tot eind januari 2023 werkzaamheden plaats, waarbij de bestaande straat wordt omgebouwd tot een fietsstraat. De straat wordt hiermee verkeersveiliger en draagt bij aan de ambities om in Helmond een betere fietsinfrastructuur te realiseren. De graafmachine wordt gebruikt door bouwbedrijf BAM, dat de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uitvoert.

Foto: Vincent Knoops 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.