Eerste erkende tweetalige ICT-opleiding voor ROC Ter AA

De opleiding Software Developer van ROC Ter AA is erkend als tweetalige opleiding. Daarmee is het de eerste ICT-opleiding op mbo-niveau in Nederland met de officiële TTO-status. Richard Meulenberg teamleider ICT College, is blij met de toekenning. “De opleiding heeft het internationale karakter dat het vak Software Developer verlangt. Niet alleen in taal, ook in ontwikkeling.”

Engels was al langer een belangrijk onderdeel van de opleiding. “In dit vak werk je vaak met collega’s overal ter wereld”, vertelt Meulenberg. “Minstens zo belangrijk als de Engelse taal, is de internationale ontwikkeling (EIO). We doen projecten met buitenlandse studenten, studenten gaan op buitenlandse stage en ook excursies zijn internationaal georiënteerd. Hierdoor krijgen studenten een goed gevoel voor de culturele verschillen en hoe hier mee om te gaan in de samenwerking”, aldus Meulenberg.

Voor de TTO-erkenning moet 50 procent van de opleiding in Engels worden gegeven. Bij deze opleiding ligt het aandeel Engels op ongeveer 75 procent. “Studenten studeren en werken grotendeels in het Engels, maar ook in de pauzes spreken ze Engels met elkaar. Daardoor gaat de taalontwikkeling erg snel.” Blijkt het tweetalige gedurende de opleiding toch niet helemaal de juiste keuze, dan is er geen man overboord. Deze studenten kunnen dan naadloos hun opleiding vervolgen in de Nederlandstalige variant die ook wordt aangeboden bij ROC Ter AA.

Foto: ROC Ter Aa

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *