Eerste evenement Helmondse Sporthelden

 

Helmondse Sporthelden onder leiding van voorzitter Frans Stienen houdt op 21 maart 2021 een eerste officiële evenement. Die zondag eert de stichting in de sporthal aan de Suytkade badmintonster Judith Meulendijks met een eigen evenement voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar: De Judith Meulendijks Open.
De Judith Meulendijks Open is geen traditioneel badmintontoernooi voor jeugd. Het moet de leukste, gratis badmintondag voor jeugd worden. Uiteenlopend van kinderen die al lid zijn van een club in Helmond of daar buiten. Kinderen die op vakantie wel eens een racket en shuttle vast hebben gehouden en kinderen die dankzij clinics van Jibb+ enthousiast zijn geworden voor de sport.
De drievoudig nationaal kampioene en voormalige nummer tien van de wereld is er zelf bij op 21 maart. Kinderen worden ingedeeld naar kracht en leeftijd en krijgen in een circuit training in verschillende onderdelen van het spel. Daar hoort ook een slagenwisseling met Meulendijks bij.
Helmondse Sporthelden is momenteel in gesprek met de eerste club van Meulendijks, HBV Phoenix en de Helmondse badmintonbond over een samenwerking. Met Jibb+ wordt gesproken over clinics die in de aanloop naar de Judith Meulendijks Open voor Helmondse basisscholen worden gegeven. Doelstelling van Helmondse Sporthelden is om bij het eerste evenement een volle sporthal met actieve kinderen te krijgen.
Judiths Meulendijks Open: Foto via Helmondse Sporthelden

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *