Het Groet en Ontmoetplein is gelegen aan de Evertsenstraat 19 in Helmond-Oost en het plein is ingericht in 2017. Bij het plein zijn diverse instellingen gehuisvest die zich bij deze eerste viering van het lustrum op 24 september 2022 willen presenteren.

Inloophuis de CIRKEL

Centrum voor leven met en na kanker, dus een inloophuis voor mensen met of na kanker en hun eventuele nazaten voor een goed gesprek bij een kop koffie.

FOTOGRAFIECLUB Helmond-Oost

Een hele enthousiaste club mensen die regelmatig van zich laten horen met presentaties en tentoonstellingen. Ze hebben nu ook een onderlinge wedstrijd uitgeschreven waarvan de uiteindelijke winnaars (m/v) op deze dag worden bekendgemaakt.

SPECIAAL VOOR DE MINIMA ZUID-OOST BRABANT.

Ze zijn op zondag 11 september 2022 hier gestart. De Stichting houdt zich bezig met de bestrijding van armoede om zo het leven voor de minima dragelijker te maken. Zoals onder meer door voedsel, kleding, schoeisel en huishoudelijke apparatuur te verstrekken. Ook zoeken ze donateurs van spulletjes, voedsel, kleding en dergelijke.

SPEEL JE MEE

Het inzamelen van goed, volledig en bruikbaar speelgoed. Het schoonmaken, controleren en sorteren van speelgoed. Het inpakken en maken van cadeauverpakkingen. Het mogelijk maken van kinderfeestjes.

WOONPARTNERS

Woonpartners heeft hier hun bijkantoor gevestigd voor de wijk Helmond-Oost te dienste van al haar huurders.

PRAATCAFÉ

Hier vergadert de wijkraad minimaal 2x per maand. Maar het is ook als inloop toegankelijk voor de andere instellingen en verenigingen.

REPAIR-CAFE HELMOND-OOST

Een bekend fenomeen in diverse wijken is tegenwoordig het Repaircafé.  Dit Repaircafé is een onderdeel van de wijkraad Helmond-Oost. De missie van het Repaircafé is om duurzaam met materialen en grondstoffen om te gaan en spullen een tweede kans te geven. Vele mensen maken er tegenwoordig gebruik van. Waarom alles meteen weggooien als het niet meer werkt en de kans bestaat dat het nog te repareren is. Denk aan huishoudelijke apparatuur zoals tv’s, laptops, spelcomputers, stofzuigers en natuurlijk ook uw fiets. Witgoed zoals koelkasten of wasmachines vallen hier niet onder.

Al deze instellingen en organisaties, gaan hun deuren op 24 september heel ver open zetten, om u allemaal te mogen ontvangen. Dus zet het op uw kalender. Ze willen u hier graag verwelkomen en wel van 12.00 tot 14.00 uur

 Tekst   Henk van Dijk, foto’s  Fotoclub H-O

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk. Wederom dank voor deze fotorapportage. Een geweldig initiatief, maar alleen jammer dat dit in deze tijd en in dit land nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *