De Patan-vereniging had afgelopen weekend haar eerste rit van het jaar in Helmond. Het doel van Patan: het bevorderen en nastreven dat de Citroën met achterwielaandrijving van de bouwjaren 1919-1939, blijft rondrijden in zoveel mogelijk de originele staat

In Nederland bestaan er tientallen Citroën clubs. Patan is er daar één van. De club werd opgericht op 18 november 1979. De letters stonden toen voor Propulsion Arrière Traction Avant Nederland (letterlijk vertaald Achterwielaandrijving Voorwielaandrijving Nederland). Daarmee was het in eerste instantie een onderafdeling van de TAN (voorwielaandrijving Nederland), omdat er steeds meer leden waren die ook een auto met achterwielaandrijving hadden werd de PATAN opgericht.

Per 1 januari 1994 is Patan ook echt een zelfstandige vereniging geworden. De vereniging onderscheidt zich van vele anderen doordat er vele verschillende types Citroën rijden uit de periode 1919-1939.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *