Eerste tentoonstelling bij ‘t Huis van de Liefhebber

Ooit gehoord van het ‘t Huis van de Liefhebber? De Stichting ‘t Huis van de Liefhebber werd opgericht na het overlijden van de Helmondse kunstenaar Tinus Derks. Derks ontwikkelde een plan voor een open podium voor al diegenen die zich kunstenaar voelen en hun werk met het publiek willen delen. Hij gaf zijn plan de mooie en toepasselijke naam ’t Huis van de Liefhebber. ‘t Huis van de Liefhebber heeft inmiddels de deuren geopend met een expositie van vier ‘liefhebbers’. En wel op een bijzondere locatie: in het voormalige postsorteercentrum aan de Watermolenwal 16 in Helmond.

Familie en vrienden vonden het belangrijk dat het idee van Tinus Derks uitgevoerd zou gaan worden. Ook al kon hij daar zelf niet meer de drijvende kracht achter zijn. De naam ‘t Huis van de Liefhebber verwijst naar de toewijding en het plezier dat kunstenaars, amateur of professional, ervaren bij het maken van hun werk. Een eerste ‘wapenfeit’ is de tentoonstelling van vier ‘liefhebbers’ in een gedeelte van het voormalige postsorteercentrum aan de Watermolenwal. Deze allereerste expositie toont werk van Ingrid en Wim van Rooij, Henri Stommels en Jolanda Vermulst. Je kunt de expositie nog bezoeken tot en met 1 oktober op donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Opening eerste expositie Huis van de Liefhebber

De opening van de eerste expositie in ‘t Huis van de Liefhebber

‘Randprogramma’

‘t Huis van de Liefhebber wil alle facetten van het beleven van kunst aan de orde laten komen. Daarom is er een programma rondom de tentoonstelling opgezet. Dat programma bestaat uit workshops, lezingen en andere gezellige en creatieve activiteiten. “Om samen te beleven en te inspireren”, aldus Ine van de Ven, voorzitter van de Stichting ‘t Huis van de Liefhebber. “Het programma is nog volop in ontwikkeling, ik raad dus iedereen aan om de media in de gaten te houden.”

Meer informatie

Voor meer informatie over ‘t Huis van de Liefhebber en alle activiteiten kun je terecht op www.thuisvandeliefhebber.nl. Bellen naar 06-461 150 85 mag ook.

[Hoofdfoto Rolf Thijssen: portret Tinus Derks, geschilderd door Wim van Rooij]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *