Eerste themazondag in Bibliotheek Helmond-Peel goed bezocht

Bibliotheek Helmond-Peel is komend winterseizoen niet meer open op zondag. In plaats daarvan worden vier themazondagen georganiseerd. Zondag 12 november was de eerste met als thema Familiezondag. Een thema dat wijkreporter Hans Choufeur na aan het hart ligt.

Komende winter houdt Bibliotheek Helmond-Peel haar deuren op de zondagen dicht. Het aantal bezoekers op de zondag loopt al een paar jaar gestaag terug. Elke maand gaat de bibliotheek één zondag wel open; de themazondag. Op die dagen is er voor jong en oud iets te doen. De eerste themazondag op 12 november werd druk bezocht. Ouders en kinderen konden samen allerlei leuke dingen doen. Met lego en duplo robots, bruggen en andere beweegbare onderwerpen maken bijvoorbeeld. Of gewoon een ouderwets (bord)spelletjes spelen. De spellen Scrabble, Skipbo, Boggle en Memory lagen uitnodigend op de tafels, de lego was echter iets meer in trek.

Schrijfster Berit Smits hield voor de ouders een boekpresentatie. Haar eerste boek heeft als titel In 12 stappen naar een relaxed kind. Zij was met dit boek in maart 2023 de winnaar van de Publieksprijs Boekgoud 2022 in het genre Gezondheid en Persoonlijke ontwikkeling. Berit, zelf moeder van drie kinderen, introduceerde haar boek en beantwoordde vragen van ouders over opvoeding.

Op deze goed bezochte middag mochten de tafels met lekkere hapjes  uiteraard niet ontbreken. Ook op de volgende drie themazondagen is iedereen van harte welkom. Ze duren van 12.00 tot 16.00 uur en zijn gratis te bezoeken, aanmelding is niet nodig.

De volgende drie themazondagen zijn op 17 december (Ontmoetzondag), op 21 januari (Duurzame zondag) en 25 februari (Jongerenzondag). Wil je meer informatie ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de bibliotheek. Of kijk regelmatig op de social media kanalen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *