Eindelijk vernieuwde speelplaats in de Reggestraat geopend

In 2020 ontvingen de bewoners van de Reggestraat een brief van de gemeente voor een nieuwe invulling van de speelplek vanwege het Meerjarenplan speelruimte 2021-2024. Daarin werd gesproken over een speelheuvel.

De bewoners gingen onderling in beraad en vroegen om een boomstam, stapstammen en een speeltoestel. Eind 2020 kregen de bewoners bericht van de gemeente dat er geen budget was voor een speeltoestel maar er zou wel een rioleringsbuis in de heuvel komen zodat de kinderen toch konden spelen. Martijn Creemers die de kar trok kwam in contact met de Lev groep en stichting Steun Welzijnszorg. Deze werkten goed mee en subsidieerden een glijbaan. Voor de toekomst staat er nog een nieuwe zitgelegenheid gepland als aanpassing van de hele speelplek. Voor de bewoners is de speelplaats een sociale ontmoetingsplaats waar de kinderen vooral met mooi weer buiten spelen en de ouders samenkomen om gezellig met elkaar te kletsen.

Dus op de burendag kwamen de bewoners bij elkaar om deze speelplaats te openen. Alles was vrolijk versierd met vlaggetjes en slingers en in een tent stonden de mensen te wachten op de opening en te proosten op het behaalde resultaat. Tijdens de opening mocht de zoon van Martijn het lint door knippen en de speelplek was geopend. De kinderen wachtten geen moment en begonnen gelijk te spelen onder luid gejoel. De speelplek was een feit…

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.