ELEO breidt fors uit met nieuwe batterijfabriek

ELEO, de maker van geavanceerde batterijsystemen, betrekt in 2022 een grote batterijfabriek op de Automotive Campus in Helmond. In het nieuwe gebouw vertienvoudigt de jaarlijkse batterijproductiecapaciteit naar 500MWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10.000 batterijpakketten. De bouw is inmiddels begonnen en is naar verwachting midden mei afgerond.

De nieuwe fabriek heeft een oppervlakte van 3.000 m2 met de mogelijkheid om uit te bouwen naar 4.000 m2. Het gebouw wordt uitgerust met de nieuwste machines, waarmee  batterijmodules volledig geautomatiseerd in elkaar gezet worden. Om voorop te blijven lopen in de markt beschikt de faciliteit bovendien over high-tech laboratoria om batterijtechnologie verder te ontwikkelen. Daarnaast is er ruimte voor verscheidende testfaciliteiten, ‘paddocks, assemblage en warehouses’. Het gebouw wordt door middel van een warmtepomp en zonnepanelen duurzaam verwarmd.

ELEO heeft momenteel 27 mensen in dienst. De verwachting is dat er over drie jaar ruim 200 mensen aan de geavanceerde batterijsystemen in Helmond werken.

Groei

Na de succesvolle marktintroductie in 2020 is uitbreiding een noodzakelijke stap om de groeiambitie van ELEO te realiseren. Eerder dit jaar werd daarom al Lumipol Group als investeerder aangetrokken om in deze groei te ondersteunen.

“Met onze krachtige batterijen verduurzamen we een breed scala aan industriële machines en voertuigen.” legt Bas Verkaik uit. Hij is medeoprichter van ELEO. “Door de enorme groei aan klanten werd ons huidige productielocatie snel te klein. We zijn blij dat we een geschikt perceel hebben gevonden waar we de komende jaren ons bedrijf kunnen uitbouwen en zo internationaal verder kunnen opschalen.”

Lex Boon, directeur van de Automotive Campus Helmond: “De reis die ELEO heeft afgelegd, van studenten team naar toonaangevend zijn in batterijen industrie, is waanzinnig om te zien. We zijn enorm trots dat een bedrijf als ELEO, die een grote rol gaat spelen in het Europese batterij-ecosysteem, kan uitbreiden op de Automotive Campus.”

Over ELEO

ELEO is opgericht in 2017 door oud-studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, waar de oprichters een revolutionaire elektrische motorfiets ontwikkelden om in 80 dagen mee de wereld rond te rijden.

Bron: Nieuwsbrief Automotive Campus

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *