Elkerliek verscherpt maatregelen vanwege Britse variant

In Brabant leiden de recente uitbraken van besmettingen met de Britse Covid-variant tot grote zorgen. Elkerliek wil uiteraard dat iedereen het ziekenhuis veilig kan blijven bezoeken. Daarom worden binnen het Elkerliek de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan verder aangescherpt. Zo wordt het bezoekuur teruggebracht naar 1 uur en krijgt iedereen die het ziekenhuis bezoekt een chirurgisch mond-neusmasker uitgereikt dat men gedurende het gehele verblijf moet ophouden.

Bezoektijd teruggebracht naar 1 uur per dag

Met de oprukkende Britse variant van het coronavirus in ons achterhoofd willen we u, uw naasten en onszelf nóg beter beschermen tegen het coronavirus. Het verminderen van het aantal mensen dat in het ziekenhuis aanwezig is, is daarbij erg belangrijk. Ook het beperken van de tijd die bezoekers in ons ziekenhuis doorbrengen, kan daaraan bijdragen. Daarom wordt met ingang van 24 februari de bezoektijd teruggebracht naar 1 uur per dag. Dit bezoekuur is dan dagelijks van 18.00 tot 19.00 uur. Er is slechts 1 bezoeker per patiënt per bezoekuur toegestaan en tussentijdse wisselingen zijn niet mogelijk.

Draag het mondkapje dat u van ons krijgt uitgereikt

Iedereen krijgt bij de ingang een chirurgisch mondneusmasker uitgereikt. Tijdens uw gehele bezoek aan ons ziekenhuis dient u dit te dragen. Dus ook in de patiëntenkamers tijdens het bezoekuur! Het mag alleen afzet te worden, wanneer dit door één van onze zorgmedewerkers gevraagd wordt. Uw eigen mond-neusmasker, stoffen mondkapje of face-shield moet u dus vervangen door het exemplaar dat u van ons ontvangt. Een chirurgisch mond-neusmasker biedt namelijk betere bescherming tegen het corona-virus.

Uitbreiding beschermingsmiddelen op Covid-cohorten

Bezoekt u een patiënt met een Covid-besmetting? Dan krijgt u vóór het binnengaan van de patiëntenkamer:

  • een spatbril en chirurgisch mond-neusmasker
  • een (disposable) schort
  • handschoenen.

Door het gebruiken van deze beschermingsmiddelen bent u zo optimaal mogelijk beschermd tegen een Covid-besmetting tijdens uw bezoek.

Andere maatregelen blijven van kracht

Ook onze andere maatregelen blijven nog steeds van kracht en dienen zorgvuldig te worden nageleefd. Zo dient u voorafgaand aan uw bezoek aan ons ziekenhuis onze coronascreening te doorlopen (online via onze website of bij de ingang), moet u overal anderhalve meter afstand houden en dient u alleen naar uw afspraak komen (behalve bij kinderen en in uitzonderlijke gevallen, dan mag er maximaal 1 begeleider mee). Op die manier minimaliseren we de kans op besmettingen en blijft ons ziekenhuis veilig te bezoeken.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Elkerliek Ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis is een modern, algemeen ziekenhuis. Wij zorgen voor je, op drie locaties in de regio. In Helmond staat de hoofdvestiging: het centrum voor langdurige en intensieve zorg, complexe operaties en poliklinische hulp. Ook vind je hier de Spoedeisende Hulp en Eerste Hart Hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *