Elkerliek koploper in Brabant met digitale basisdiensten

Tijdens een online event van de Slimme Zorg Estafette presenteerde Zorgbelang eind vorige week de resultaten van een onderzoek naar de beschikbaarheid van digitale basisdiensten in Brabant en Zeeland (de eHealth Meetlat). Naast het onderzoek onder zorgaanbieders heeft Zorgbelang ook zorggebruikers gevraagd naar hun gebruik en ervaringen met digitale zorgdiensten. Het Elkerliek blijkt koploper in Brabant te zijn en staat op een (gedeelde) eerste plaats. 

De zorg van morgen zal in toenemende mate digitaal en buiten het ziekenhuis georganiseerd worden. Daar is het Elkerliek zich terdege van bewust. E-Health is daar een belangrijk onderdeel van. Het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën kan namelijk bijdragen aan het ondersteunen en verbeteren van de gezondheid van mensen. Maar het helpt ook om de zorg toegankelijk te houden, leidt tot meer eigen regie voor patiënten én het zorgt voor meer werkplezier.

Ontwikkelingen binnen het Elkerliek
In het Elkerliek worden de nodige stappen gezet op dat gebied. Zo krijgen patiënten toegang tot hun eigen medische gegevens via MijnElkerliek. Maar ook kunnen ze in deze persoonlijke online omgeving allerlei informatie inzien, zelf afspraken inplannen en communiceren met hun behandelaar. Verder werkt het ziekenhuis steeds vaker met video-afspraken, is er een eigen behandelapp en wordt gebruik gemaakt van innovatieve middelen zoals online coaches en virtual reality.

Patiënt betrekken bij ontwikkelingen
Dat het Elkerliek goed bezig is op het gebied van EHealth werd onderstreept door het onderzoek dat Zorgbelang Brabant|Zeeland afgelopen jaar in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft uitgevoerd. Tijdens de eerste coronagolf heeft het Helmondse ziekenhuis een enorme versnelling gemaakt op gebied van digitalisering. Het bleek niet alleen noodzakelijk om te vernieuwen, maar ook mogelijk.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Elkerliek Ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis is een modern, algemeen ziekenhuis. Wij zorgen voor je, op drie locaties in de regio. In Helmond staat de hoofdvestiging: het centrum voor langdurige en intensieve zorg, complexe operaties en poliklinische hulp. Ook vind je hier de Spoedeisende Hulp en Eerste Hart Hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *