“Er wordt daar veel te hard gereden”

Het punt waar in Helmond de Azalealaan op de Burgemeester van Houtlaan uitkomt, is een doorn in het oog van veel buurtbewoners. Volgens hen wordt er veel te hard gereden en is het er voor voetgangers en fietsers levensgevaarlijk om over te steken.

Afgelopen zaterdag ging het nog flink mis op het betreffende kruispunt. Twee personenwagens kwamen met elkaar in botsing op de Burgemeester van Houtlaan. Een van de auto’s sloeg daarbij over de kop en knalde vervolgens op een lantaarnpaal. Het leverde een flinke ravage op en een vrouw moest gewond naar het ziekenhuis worden vervoerd.  Beide auto’s reden blijkbaar achter elkaar, toen de voorste auto plots een afdraaiende beweging zou hebben gemaakt om vervolgens te gaan keren. Daardoor botste de achterop rijdende auto op de kerende auto en sloeg over de kop.

Het ongeval zaterdag leverde een enorme ravage en een gewonde op

‘Veel te hard’

Bewoners van de Burgemeester van Houtlaan zijn niet echt verrast. “Er wordt hier veel te hard gereden. Het is gewoon wachten op ongelukken met een dodelijke afloop”, reageert een bewoner. Een ander zegt: “Dit punt is levensgevaarlijk, er zijn al vaker ongelukken gebeurd. Automobilisten hebben gewoon lak aan de maximum snelheid. Elke keer dat ik met de fiets over probeer te steken op dat punt, of ik nu vanaf de Azalealaan oversteek of vanuit de andere richting, sla ik een kruisje.” Een andere bewoner beaamt dat: “Het is erg lastig om als voetganger of fietser over te steken. Want in plaats van dat automobilisten op dat punt een beetje afremmen, geven ze juist gas bij.”

Maatregelen

Blijkbaar hebben bewoners en inwoners van de stad al vaker geroepen om snelheidsremmende maatregelen op de Burgemeester van Houtlaan, zoals het plaatsen van verkeerslichten of de aanleg van drempels. Tot nu toe nog zonder resultaat. “Probeer je wagen maar eens te parkeren, als je aan de Burgemeester van Houtlaan woont of een bezoek brengt aan een van de woningen”, stelt een bewoner. “Levensgevaarlijk. Men houdt geen afstand en voordat je het weet heb je er één achterop zitten.” “Als fietser of voetganger kom je er ogen en oren tekort”, aldus een andere reactie. “Links, rechts kijken op de Burgemeester van Houtlaan en achterom kijken of er niks uit de Azalealaan komt. Het zou erg fijn zijn als de situatie daar verandert en veiliger wordt.”

Vragen

Dit is Helmond stelde inmiddels enkele vragen richting de gemeente. Werkt men achter de schermen al aan snelheidsremmende maatregelen? Of houdt de gemeente de situatie op het bewuste punt in ieder geval nauwlettend in de gaten? We wachten nog op een reactie van de gemeente.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Thijs van den Reek Reply

  Indien de weggebruikers zich houden aan de regels dan is er niets aan de hand. Het gebeurt dagelijks een paar keer dat automobilisten keren terwijl dit verboden is. Automobilisten rijden vanuit de Sjef Gerrisstraat linksaf naar de Burg. v. Houtlaan: VERBODEN. of rijden rechtstreeks de Azalealaan in (zelfs over het fietspad) VERBODEN en daarbij het feit dat de Sjef Gerrisstraat een eenrichtingsweg is. Men mag niet van de Burg.v. Houtlaan hierin rijden. Tel daarbij op de snelheid die gereden wordt. Neemt niet weg dat een aanpassing van het kruispunt te overwegen is. Geen 2 rijstroken maar 1 vanuit de Deurneseweg. Dit zal misschien al helpen.

 2. Anoniem Reply

  Laat ze dan ook eens naar de Heistraat kijken, waar dagelijks de snelle golfjes, mercedesen, en audi’s met een bloedsnelheid doorheen vlammen, daar geld een max snelheid van 30km/h, niet èèn die zich daar aan houd.
  Drempels helpen daar niet! Ze moeten daar van die betonnen bloembakken op de weg plaatsen, waar men zig-zaggend doorheen moet, dat haald de snelheid er wel uit!
  Plaats ook daar maar eens camera’s!

 3. Jennifer Reply

  Het is gewoon heel simpel, houd je aan de verkeersregels. Dat is zo moeilijk tegenwoordig.
  Hoe vaak op dat punt auto’s keren terwijl daar een keer verbod is. Een stuk verder op de burgemeester van houtlaan kun je niet eens fatsoenlijk de straat uit rijden, totaal geen overzicht, vind het levensgevaarlijk. Mijn kinderen mogen alleen oversteken bij het stoplicht en dan nog houd ik mijn hart vast want er zijn altijd nog pannekoeken die door rood rijden als de voetgangers groen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *