Erik de Vries opnieuw lijsttrekker SP Helmond

Erik de Vries (42) is opnieuw lijsttrekker voor de SP in Helmond. Hij mag van de leden de partij vertegenwoordigen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

De Vries is op dit moment bezig met zijn tweede periode als wethouder. Hij heeft sociale zaken, armoedebestrijding, stedelijk beheer, groen, natuur en centrum in zijn portefeuille. Daarvoor was hij fractievoorzitter namens de SP in de gemeenteraad.

De Vries: “De afgelopen jaren zijn geen gemakkelijke jaren geweest. Iedereen heeft de gevolgen van corona ondervonden. Toch ben ik optimistisch: langzaam lijken we de acute gezondheidscrisis achter ons te kunnen laten. Als we dan vooruit kijken, zie ik grote opgaven voor onze stad. Op sociaal vlak, waar we een tweedeling in de samenleving zien op het gebied van inkomen, gezondheid en kansen. Op het gebied van wonen, met een stevig tekort aan betaalbare woningen. En ook het veranderend klimaat vraagt serieuze aandacht en actie.”

Volgens De Vries is er genoeg te doen de komende jaren: “Om de sociale koers zoals we die de afgelopen jaren hebben opgebouwd door te zetten, is een stevige SP nodig.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *