Esther Hartzema nieuwe directeur Museum Helmond

Esther Hartzema gaat vanaf 5 september aan de slag als directeur bij Museum Helmond. Hartzema is inmiddels al redelijk bekend met Museum Helmond. Vanaf 7 februari ging zij er aan de slag als waarnemend directeur. Voor Hartzema is Helmond bekend terrein. Voorheen werkte zij als directeur-bestuurder bij Kunstkwartier en in 2019 en 2020 was zij kwartiermaker van Loods20, het nieuwe onderkomen van het Edah- en Draaiorgelmuseum in de Spoorzone.

Hartzema: “Als interim directeur heb ik het museum afgelopen maanden beter leren kennen. Vanaf dag één voelde ik me er thuis. Een fantastisch team, een boeiend kunstprogramma en een stad met ambitie. Een goede basis om het museum op verder te ontwikkelen richting de toekomst. Ik verheug me erop om die kans samen met collega’s en andere betrokkenen aan te pakken.”

Na haar studie kunstbeleid- en management aan de Universiteit Utrecht begon zij haar loopbaan bij de Rabo Kunstcollectie. Ruim 15 jaar werkte ze daar mee aan het uitbouwen van de collectie eigentijdse Nederlandse en internationale kunst.

Wethouder Marita van Lierop van cultuur: “Met haar grote kennis van de wereld van de kunst, ervaring in het Helmondse als directeur van het Kunstkwartier en mensgerichte benadering is ze voor ons de ideale kandidaat om het museum de komende jaren te leiden. Ze heeft in het verleden bewezen te beschikken over een flinke dosis cultureel ondernemerschap en ze heeft een groot netwerk in de wereld van kunst en cultuur. ”

Foto: Esther Hartzema

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.