Het Lambertushof achter de Lambertuskerk wordt wel het mooiste plein in het centrum van Helmond genoemd. En terecht. Het bestaat al sinds 2001, maar toen heette het nog Jo Hulscherplein. Nu jaren later bestaat het bekend als het plein met de gezelligste evenementen. Eerst het klassieke muziekevenement, daarna het variabele muziek evenement en daarna het filmevenement.

Volgens bronnen werd dit muziekevenement ongeveer voor de vijftiende keer gehouden en nog steeds met heel veel succes. Ook zondag  20 augustus werd het gehouden met een keur van artiesten. Ik ben gaan kijken en kreeg de middag van mijn leven.

Als je het plein in loopt valt al meteen de gezelligheid op. Enkele eetkramen stonden naast elkaar opgesteld en daarvoor was er een podium waar het zich afspeelde. Voor de zekerheid waren er enkele grote tenten opgesteld zodat iedereen die kwam kijken en luisteren niet kletsnat zouden worden als het zou gaan regenen. Maar het was die dag stralend weer.

Het was en zag er gezellig uit en al gauw begon de eerste band te spelen. Dit was de band met de naam Exit The Hive. Vier muzikanten die speelden alsof hun leven er van af hing. Zij kwamen uit de buurt van Twente en waren bekend doordat zij de Grote Prijs van Twente hadden gewonnen. Zij bestonden pas twee jaar en speelden eigen covers.

Heel anders was de band Route 66. Zij speelden Blue’s Rock en rock-‘n-roll. Zij kwamen uit de buurt van Weert en je kon merken aan de oudere generatie die aanwezig was, dat hun muziek erg in de smaak viel. Vooral toen de nummers Rosalyn van Vitesse, Radar Love van de Golden Earring en enkele nummers van Cuby and The Blizzards voorbij kwamen denderen. En voorwaar, er waren enthousiastelingen die op deze muziek gingen dansen. Dat maakte de sfeer helemaal compleet.

Er werd even raar opgekeken toen de derde bandleden bijna allemaal met grote westernhoeden het podium betraden. Zij heetten Reminder en speelden voornamelijk Folk en Blue Grass. Zij hadden de naam een Stringband te zijn en bij de eerste klanken van mandoline, banjo, gitaar en contrabas begaven veel muziekliefhebbers zich weer naar het dansgedeelte en werd er niet eerder gestopt voor dat de band uitgespeeld was.

Ook de vierde band deed sommige bezoekers een beetje raar opkijken; zij noemden zich Mooon(met drie keer een O in de naam) , kwamen uit Aarle-Rixtel. Het was een powertrio zoals ze zelf zeiden en waren broers en neven van elkaar. Hun muziek was niet altijd alledaags: blue’s, garage, surf en psychorock muziek. Zij vertelden dat zij bij een platenmaatschappij binnenkort een debuutplaat gaan uitbrengen op vinyl, met de titel Moon’s Brew. Hun muziek deed ook hier enkele mensen vreemd opkijken, stevige en harde muziek maar op een manier die iedereen wel beviel. Een beetje ruig maar iedereen vond het geweldig. Het opvallendste van het drietal was dat de twee gitaristen sjofel gekleed waren maar de drummer mooi in het pak MET stropdas. Zijn kapsel was ook wel opvallend. Neem daarbij nog de zeshoekige zonnebril en hij leek sprekend op een van de Beatles van vroeger. Hij werd ook heel veel gefotografeerd alleen al door zijn opvallende verschijning.

En daarna kwam het slotstuk van de middag; de band Funky Fools besteeg het podium. Ze hadden schijnbaar veel fans mee genomen want het publiek ging uit zijn dak. Normaal traden zij op met elf artiesten , alleen vanmiddag waren ze gehalveerd. Maar de muziek; in een woord geweldig en swingend. De vonken sprongen er van af. De zanger had een stem die sprekend leek op James Brown, maar de nummers waren ook erg goed. Het was de James Brown Tribute band en was opgericht in 2013 door Christian Kratzsch. De nummers waren hard, ruig en afgewisseld door een rustig nummer. De bezoekers gingen het dansgedeelte weer op en kwamen er niet meer af voor het laatste nummer. De zanger wist alles zo te combineren dat de dansende menigte wel moest door gaan met het dansen. En wie niet aan het dansen was werd wel op de dansvloer getrokken met als resultaat dat er bijna meer mensen aan het dansen waren dan er mensen aan de tafeltjes zaten te luisteren.

Het was weer een geweldig evenement, dat moest eigenlijk vaker georganiseerd worden. Veel mensen zullen wel spierpijn krijgen na zo’n middag met goede muziek en ritmische power, Je kon ook niet blijven stilzitten…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *