Evenementen stadscarnaval Helmond

Nog even en dan barst carnaval weer los! Als stadsvereniging hebben de Keiebijters weer diverse evenementen op de agenda staan. Het Mizunallen-plein vormt net als voorgaande jaren het hart van alle festiviteiten. Diverse artiesten beklimmen het podium op het overdekte plein voor Hofftempel West-Ende dat vier dagen lang de centrale plek is voor alle feestvierders.

Carnavalszaterdag: openingsfestijn  en Kei-Oranjebal

Zaterdag 22 februari begint om 13.00 uur de sleuteloverdracht. Op het Mizunallen-plein draagt burgemeester Blanksma de stadssleutel over aan Prins Briek XLVII der Keiebijters en krijgen ook alle andere prinsen een replica van de stadssleutel. Vanaf 14.00 uur betreden o.a. Zanger Rens en de PartyfrieX het podium. Om 16.11 uur wordt traditiegetrouw de Kei opgegraven.

Na het succes vorig jaar vindt ook dit jaar het Kei-Oranjebal weer plaats in De Traverse. Kaarten (à €11) zijn te koop via www.kei-oranjebal.nl.

Carnavalszondag: optocht

De Grootste Optocht van het Zuiden trekt op zondag 23 februari vanaf 13.30 uur door de Helmondse binnenstad. De prijsuitreiking vindt aansluitend plaats op het Mizunallen-plein.

Carnavalsmaandag: Prijsbloaze

Op carnavalsmaandag staat Prijsbloaze op het programma. De deelnemende kapellen vullen vanaf 13.00 uur de diverse buitenpodia. Het Mizunallen-plein is aan het einde van de dag het decor voor een gezamenlijke afsluiting en prijsuitreiking.

 Carnavalsdinsdag: Butskes Kroegenreundje

De laatste dag van carnaval staat in het teken van Butskes Kroegenreundje. Aan de hand van een stempelkaart trekken carnavalsvierders langs zeven cafés waar een drankje én een opdracht klaarstaan waarmee een stempel verdiend kan worden. Een volle stempelkaart levert een Butske als herinneringsspeldje op. Rond 18.00 uur sluiten alle dweilers het rondje af op het Mizunallen-plein. Stempelkaart is à €16,- te koop in de webshop op www.keiebijters.nl en is inclusief zeven consumpties.

Nieuw slotfestijn Nog inne Kei’er

Na Butskes Kroegenreundje wacht nog een allerlaatste feestje en gaan we er ‘Nog inne Kei’er’ tegenaan. Vanaf 20.30 uur luiden alle Helmondse carnavalsvierders op het Mizunallen-plein de laatste uurtjes van carnaval in. Onder andere René Karst (bekend van ‘Atje voor de sfeer’) zal zijn best doen om het Mizunallen-plein nog één keer op de grondvesten te laten trillen.

Om 23.11 uur zakt de Kei traditiegetrouw in de grond en is het weer een jaar wachten op het feest der feesten.

Kijk voor meer informatie op www.keiebijters.nl.


Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door CV de Keiebijters

De Keiebijters In 1962 ontstond in twee Helmondse kegelclubs het plan om een vereniging op te richten die voor de stad een stadscarnaval zou organiseren. De Keiebijters werden geboren in een achterafzaaltje, maar groeiden uit tot de motor van het Helmondse carnaval. Medewerkers van de Keiebijters zijn het hele jaar door, op vrijwillige basis, achter de schermen aan het werk om een vlekkeloos carnavalsseizoen te organiseren. Vaste onderdelen die de Keiebijters organiseren zijn ieder jaar: – Het Hints & Prinseroaje waarbij de nieuwe prins Briek geraden kan worden; – Het KeieKletstoernooi wat uitgezonden wordt op omroep Brabant; – Het Keikesfist; – Het Concert Carnavalesque; – De plechtige zitting van de Keijologische Hogeskool; – De Stadssleuteloverdracht van de burgemeester aan prins Briek op carnavalszaterdag; – De Grootste Optocht van het Zuiden op carnavalszondag; – Het Prijsbloaze op carnavalsmaandag; – Het Klurredweile op carnavalsdinsdag. Én natuurlijk is er het rituele opgraven van het Helmondse carnavalssymbool de kei aan het begin van Carnaval en het begraven ervan op carnavalsdinsdag om 23.11 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *